Aquarian Sadhana

Aquarian Sadhana

Senast uppdaterad:

Vad är Sadhana och vad är Aquarian Sadhana?

När jag var på ett kundaliniyoga-retreat för för min lärarutbildning förväntade jag mig skön massage, goda maträtter, relaxa, lugn och ro, yoga lite här och där men mest att bara få vara. Döm om min förvåning när jag upptäckte att det var mer som ett boot-camp. Upp på morgonen 03:45 för att utöva dagens viktigaste yogapass, Aquarian Sadhana, för att köra till sen kväll med både teori och praktik. Men istället för att bli helt slut vilket jag trodde, fick jag energi och kände mig mer harmonisk än någonsin.

I tidig morgontimme, gärna mellan 03:00-07:00, utförs av kundaliniyogatraditionen en Sadhana. En morgonrutin för spirituellt utövande som kan göras både enskilt och i grupp. Det är en handling där jag stärker mitt medvetande och nervsystem, och att göra den konsekvent ger mig en chans att möta dagen med ett rent sinne och komma i kontakt med mitt högre jag (medvetande) samt införliva goda vanor.

Dharma och Aquarian Sadhana
Det finns en kunskap i varje människa. En potential och talang. Dharma och Aquarian Sadhana ger mig den kunskapen. | bildkälla: Pixabay.com

Inre styrka lyfter andra

Att vara lärare inom kundaliniyoga är att utöva en disciplin i att stärka mig själv, se till att jag mår så bra jag någonsin kan för att verka gott i världen. Jag försöker dela med mig av min kunskap, min tid, min styrka och min helhet till andra. För att jag ska kunna lyfta andra behöver jag själv se till att jag är medveten. Jag behöver stå i mitt sanna jag och följa min livsväg och inte söka bekräftelse hos andra. Sadhana är bland annat min egen utveckling som yogalärare.

Efter att ha utövat kundaliniyoga ett tag särskiljer jag på “vanlig” Sadhana och Aquarian Sadhana. I den förstnämnda är det jag utövar själv på morgonen. En mycket förenklad version av Aquarian Sadhana eftersom jag helt enkelt inte hinner med allt. Bara jag gör något, tänker jag. Medan jag ser Aquarian Sadhana som en mer fördjupad morgonyoga med andligt inslag och förbereder mig att möta de förändringar som kommer med den nya tidsåldern (Vattumannens tidsålder).

Aquarian Sadhana innehåller:

  • Förberedelse: morgonrutin – kall dusch
  • Recitera JapJi Sahib
  • Intoning: Ong Namo Guru Dev Namo x3
  • Kundaliniyoga Kriya
  • Djup avslappning
  • Aquarian Sadhana mantras, meditation
  • Uttoning: Sat Nam x 3

Och min mycket förenklade variant av Sadhana innehåller punkt 3, 4, 6 och 7.

Sat Nam,