Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Den årliga årsreflektionen, 2018

Den årliga årsreflektionen, 2018

Året som gav mig självacceptans och en egen rytm

I skrivandets stund är det exakt tretton dagar kvar på 2018. Lucia är avklarad, traditionsenligt julbord på trevligt ställe är avklarat och tredje advent är också avklarat. Kvar på listan står julafton, juldag och annandag tillsammans med nyårsafton. Snart är också detta år till ända. Nu, årlig årsreflektion.

Vart tog året vägen? Vad hände? Året startade med sorg. Det var en tung vårvinter med en närståendes bortgång och med det begravning. Tror inte jag har känt mig så dränerad på glädje någon gång i mitt liv. Inget var roligt. Inte ens när solen började skina längre fram under den korta våren. Jag kände inte heller glädje när jag lyckades ta mitt körkort. Kändes mest som en befrielse över att slippa ta fler körlektioner – och jag som sett fram emot att ta det där körkortet… Nåja, nu har jag det.

Men tiden läker såren och glädjen kom tillbaka. En fantastisk sommar enligt mina mått mätt. Mina leder var som smör. Kroppen vare sig gnisslade eller gnällde, så som den gärna gör under höst- och vinterhalvåret. Jag tog mig förmånen att vara ledig från maj till september (med egen budget enligt gig economy) för jag kände att om jag inte gjorde det, så skulle jag bli sjuk – av hjärnstress och utmattning.

Jag finner min egen rytm

Det tog åtta till tio veckor att få ned stressnivåerna i kropp och sinne. Förutom att gå ned i varv så lärde jag mig att jag kan skapa mina dagar efter hur jag är som människa, efter min biofysik. Vissa dagar var jag otroligt produktiv medan under andra dagar var jag lite mera tillbakadragen. Alla mina sinnestillstånd fick finnas till utan att jag skulle känna skuld och skam för att inte vara ”produktiv”. För mitt dilemma var, innan jag gick på min ledighet, att; hur ska jag kunna ändra mitt tankesätt från ”arbetstagare” till ”egenföretagare”?

Om 2017 var kompetenshöjande året med mängder av kurser, utbildningar och diplom så skulle 2018 bli manifestationens år. Så blev det inte riktigt. Det jag hade planerat att fokusera på under året hamnade i malpåse. Istället så skapade jag ett undermedvetet mind-set i ett eget mentalt skifte. Jag behövde lära mig att ändra tankesätt när det gäller ekonomisk trygghet. Att gå från att vara en inkomstsäkrad (”inkomstberättigad”?) arbetstagare till en flexibel egenföretagare med gig economy i fokus.

Pengabilder, tillväxt, pengar, mynt
Jag har utvecklat ett mod i att se mina föreställningar gällande ekonomi och pengar. | bildkälla: Pixabay.com

Egen ekonomikännedom

Jag kände att jag hade (har) inre hinder i att ta mig an ekonomi och trygghet när det gällde företagandet, så började jag gå på möten hos Anonyma Skuldsatta Företagare – ett tolvstegsprogram i företagsekonomi enligt min definition. Tack vare dessa möten, vågade jag ta min sommarledighet utan att ha en ”dundersäkrad” inkomst framöver. Jag hade riktlinjer och visste hur jag skulle fokusera när tiden slog an till att ta uppdrag igen. Men att faktiskt kunna leva och arbeta, med egen budget, utan att leverera till ”någon annan” än till mig själv… var en resa som verkligen ändrade mitt mentala jag. Nu är jag inte rädd längre för att inte ha uppdrag – det ordnar sig.

Fokus 2019 (det som hamnade i malpåsen):

  • Onlinekurser inom coaching och personligt växande
  • Fler blogginlägg (med bättre arbetsrutin) ska skrivas
  • Tydligare instagramflöde eftersom jag tycker det är en rolig plattform att vara på
  • Och säkert en massa annat roligt..

Sat Nam,