Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Bagua

Bagua

Bagua, hemmets karta

Inom FengShui använder man en karta som kallas för Bagua. Den visar var energier går genom olika områden i hemmet. Kortfattat kan man säga att baguan är ett verktyg, en karta som visar hur relationen mellan ens hem och sig själv är. Enligt FengShui speglar våra hem vårt inre. Mår man inte bra inombords så visar hemmet det genom att det förfaller. Disken travar upp sig och dammråttor förföljer en där man går. Drar man fingret över bokryggarna bildas en fåra efter fingret. Eller så är det tvärtom. Hemmet blir kliniskt rent. Inte en bakterie finns. Det är pedantiskt skött – allt för att inte mista kontrollen över en kanske okontrollerbar omgivning.

Baguankarta över områden

Jag har lagt en baguankarta över mitt hem. På så sätt kan jag märka ut var områdena: kärlek, karriär, hälsa, ekonomi, kreativitet, barn, familjeliv, kunskap, framgång, etc. Allt för att ha lite ordning och reda. För mig representerar baguan energimönster som jag vill locka till mig i mitt hem. Där energi saknas behöver jag tillföra det, där energin är svag behöver jag förstärka den. Mer avancerat än så behöver det inte vara.

Det första området man möter hemma hos mig är just … hallen – och där cirkulerar området karriär och balans i livet. Det blir då extra viktigt för mig att få detta område så harmoniskt och inbjudande som det bara går; att det lockar till sig nya möjligheter i en föränderlig värld.

Min bagua är av den västerländska sorten. I den varianten utgår man från huvudentrén och ritar upp ett rutmönster bestående av 3×3 rutor på en skiss över lägenheten. Sedan numrerar man upp, övergripande, de områdena som baguan representerar. Och så fortsätter man så där … rum efter rum … och om man vill kan man lägga en bagua i baguan … och på så sätt se vart energierna ligger någonstans i rummet.

Sat Nam,