Din Personliga Coach – Bloggkurs del 1

tisdag, 11 juli, 2017

(Last Updated On: 12 april, 2021)

Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.

Bloggkurs  del 1- Din personliga coach

En coach ger stöd i din process i att uppnå och maximera din utveckling. Min roll som coach är att stödja dig i din förståelse för vem du är, vilka behov du har och hur du hittar vägen till det liv du vill leva och vara den du är. Med acceptans, empati och kunskap om processer för mänskligt växande hjälper jag dig till att nå insikter. Människan är en helhet där kropp, själ och intellekt samspelar. Samspelet avgör hur du mår psykiskt och fysiskt.

Vi börjar resan med att känna in nuläget för att sedan gå vidare till en viss situation i ditt liv som du vill förändra eller på något annat sätt uppnå ett mål eller skapa en vision att gå emot.

Skriv ned svaren på ett papper eller i en fin anteckningsbok de tankar och reflektioner du får när du funderar på dessa frågor. Ta dig tid. Skriv en notering lite då och då under dagen. Spara sedan detta till din handlingsplan.

1. När är du som mest motiverad?

När vi människor är motiverade är vi också som mest kreativa. Vår drivkraft inom oss gör att vi kan skapa vår egen framtid precis som vi själva vill. Vi vet också att inre motivation kan underlätta lärande, uthållighet och prestation. När är du som mest motiverad? Vilka situationer känner du dig som mest kreativ? Hur ser det ut då? Vad är det du tycker om att göra? Vad tycker du är roligt att göra?

2. Vad är det som gör en bra dag till en verkligt bra dag för dig?

”Ha en bra dag” är en hälsningsfras man kan få till sig av en vänlig själ. Den kan få dig att antingen le och hälsa tillbaka, eller, muttra något annat. Oavsett hur vår dag är så är den endast en dag och är den del av dygnet som är ljusast. Men vår inre upplevelse av dagen kan få oss att uppfattade den som en verkligt bra dag. En bra dag kan vara när något du tycker om sker, något oväntat händer eller bara känns på topp. Vad är det som gör en dag till en verkligt bra dag för dig? Vad är det du upplever då? Vad händer i dig när du upplever en riktigt bra dag?

3. Vad saknar och längtar du efter?

När man längtar efter något kan upplevelsen vara en tomhet i ens inre; en saknad. Det kan också betyda att sökande efter sitt eget yttre syfte eller sin inre mening börjar ta form. Att uppleva saknad behöver inte betyda brist i egentlig mening utan mer en förnimmelse över att en förändring behöver ske. Men givetvis – det kan också betyda brist. Brist på trygghet, mat och husrum. Även dessa grundläggande behov behöver tillfredsställas för att vi ska bli harmoniska varelser. Vad saknar och längtar du efter i ditt liv?

4. När är du mest dig själv?

Det är lätt att få för sig att man inte är bra nog och inget mer kan vara så fel. Vår upplevelse av inre begränsningar och förhållningssätt till livet kan få oss att tro att vi inte duger som vi är. Men det finns tillfällen i våra liv då vi är oss mest själva. När är ett sådant tillfälle för dig? När är du mest dig själv? Utan begränsning?

Sat Nam,

 

 

 

Del 2 – hitta dina värderingar, triggers och behov

Vill du läsa mer?!

Livserfarenhetens inspiration

Livserfarenhetens inspiration

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach? Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och...

Nyårslöftets vara eller icke vara

Nyårslöftets vara eller icke vara

Vad kan vara mer föränderligt än ett nyårslöfte? Jag vet inte hur många nyårslöften jag brutit till mig...

Vad längtar du efter?

Vad längtar du efter?

När man längtar efter något kan upplevelsen vara en tomhet i ens inre, en saknad. Det kan också betyda att...

Det dansanta samtalet

Det dansanta samtalet

Samtalet är som en dans Den enda information jag har att tillgå när det gäller min klient är, förutom...

Skapa en verkligt bra dag

Skapa en verkligt bra dag

Vad är det som gör en bra dag till en verkligt bra dag för dig? “Ha en bra dag”, är en hälsningsfras som...

0 kommentarer

Vill du bli inspirerad till att skapa (mer) plats för dig själv och göra skillnad i ditt liv?

Fyll i formuläret nedan och gå genom alla instruktioner om GDPR, Double Opt-in etc. så kommer du att få inspirationsbreven direkt i din inkorg. Och du - var inte orolig, jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Tack för ditt tålamod!