Din Personliga Coach – Bloggkurs del 2

tisdag, 18 juli, 2017

(Last Updated On: 12 april, 2021)

Fokus på att hitta dinavärderingar, triggers och behov.

Bloggkurs del 2 – Din personliga coach

5. Vad är det värsta du vet?

Vad är motsatsen till det som är det värsta du vet? Vad för ord skulle du sätta på det? När vi finner det ”värsta” som vi vet finner vi också dess motsats, vilket reflekterar en inre värdering. Sök efter dina värderingsord och omfamna dem väl.

6. Vad måste du ha?

Som mänskliga varelser har vi behov som vi behöver tillfredsställa. Dessa kan vara medvetna eller omedvetna och kan bottna i att vi upplever brist i något område i våra liv. Vissa behov som mat, trygghet och försörjning upplevs som grundläggande medan andra behov som konsumtion är mindre viktiga. Vad är det du måste ha i ditt liv? Vilka är dina behov?

”Att drömma om den du skulle önska att du var, är att ödsla bort den du är – okänd”

7. Händer det att du blir så engagerad att du glömmer bort tid och rum? Vad är det du gör då?

Tänk att bli så uppslukad av något att tid och rum försvinner. Att hamna i ett flöde där kreativitet och njutning får oss att prestera utan att vi upplever utmattning efteråt utan en tillfredsställelse över att vi har skapat. Händer det i ditt liv att du upplever flow? Vad är det du gör då? När känner du dig som mest engagerad?

8. Vad är typiskt dig som kollega, medarbetare, ledare, vän, förälder?

Vi har en personlighet som kan i beteendevetenskap vara detsamma som en identitet. Att ha en personlighet innebär att jag som person har vissa kvaliteter som ger mig ett igenkännande mönster av tankar, känslor och beteende. Hur uppfattar du dig själv som kollega, vän, förälder? Vad är typiskt dig? Hur skulle andra beskriva dig?

9. Vad är du mest stolt över?

Stolthet kan upplevas dubbeltydig. Den kan upplevas positivt om jag själv eller någon annan gjort en bedrift – då ger den en äkta glädje med hänsyn och förståelse och bygger upp gemenskap. Men kan också upplevas negativ om den förknippas med överdriven envishet eller arrogans på andras bekostnad. Vi behöver lära oss att särskilja på äkta stolthet eller när vi helt enkelt är uppblåsta. Vad är du mest stolt över i ditt liv? Vad gjorde du när du kände stolthet? Var det en situation du kände stolthet?

10. Beskriv två “gyllene ögonblick” i ditt liv.

De finns där; de små guldkornen, de gyllene ögonblicken, i vår vardag men som kan vara lite kluriga att se när vi känner stress och otillfredsställelse. När vardagen börjar bli grå och livet går i slentrian, det är då det är viktigt att plocka fram de gyllene ögonblicken som gör oss medvetna. Ta ett djupt andetag. Sitt ner en stund. Vilka är dina gyllene ögonblick just idag? Vilka är dina två gyllene ögonblick i ditt liv? När vände det som kändes grått och tråkigt till något positivt och glädjefyllt?

Nu har du gjort lite över halva kursen. Fokus har legat på dina värderingar. Du har reflekterat över när du är som bäst och vad det som gör att du upplever motgång. Nästa del av kursen fokuserar på en situation i ditt liv som du önskar förändra. Använd dina värderingar som vägledare. Keep going.

Sat Nam,

 

 

 

Del 3 – handlingsplan, aktiviteter och prioritering

Vill du läsa mer?!

Livserfarenhetens inspiration

Livserfarenhetens inspiration

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach? Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och...

Nyårslöftets vara eller icke vara

Nyårslöftets vara eller icke vara

Vad kan vara mer föränderligt än ett nyårslöfte? Jag vet inte hur många nyårslöften jag brutit till mig...

Vad längtar du efter?

Vad längtar du efter?

När man längtar efter något kan upplevelsen vara en tomhet i ens inre, en saknad. Det kan också betyda att...

Det dansanta samtalet

Det dansanta samtalet

Samtalet är som en dans Den enda information jag har att tillgå när det gäller min klient är, förutom...

Skapa en verkligt bra dag

Skapa en verkligt bra dag

Vad är det som gör en bra dag till en verkligt bra dag för dig? “Ha en bra dag”, är en hälsningsfras som...

0 kommentarer

Vill du bli inspirerad till att skapa (mer) plats för dig själv och göra skillnad i ditt liv?

Fyll i formuläret nedan och gå genom alla instruktioner om GDPR, Double Opt-in etc. så kommer du att få inspirationsbreven direkt i din inkorg. Och du - var inte orolig, jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Tack för ditt tålamod!