Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Coaching som stresshantering

aug 15, 2017 | Coaching, Featured

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering

Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i livet och jag behövde något att hålla fast vid och utvecklas med. Nu vet jag hur jag fungerar som människa, vem jag är och var mina fallgropar är någonstans.

Det är inte alltid lätt att veta vilken väg jag ska gå för att uppnå det jag önskar förändring i. Vid mitt skifteår (2012), då allt var stökigt i mitt liv, gick jag till en samtalscoach för att få ordning och reda på mina tankar och prioriteringar. Jag använde coaching som förebyggande mot stress. Gick i två år, en gång i månaden. Det som startade som stresshantering utvecklandes senare till att försöka identifiera min inre längtan till förändring.

För längtan hade jag. Kände att jag hade en tendens i att bränna ut mig. Jag körde alltid på max-energi för att sedan falla platt och bli helt utmattad. Min själ längtade något enormt till att balansera detta på något sätt. Jag ville ha ett roligt, energigivande och själsligt liv. Jag ville vara sann i mig själv. Så jag beslutade mig för att gå dels i terapi men också påbörja en utbildning till att bli samtalscoach.

Att hoppa i full tillit

Potentialen att vara den jag Är gör att jag vågar ta språnget i att leva ett liv som jag själv skapar utifrån mitt inre och inte genom yttre påverkan. | bildkälla: Pixabay.com

Coaching är en samtalsmetodik där man utgår ifrån nuet och fortsätter sedan till det utsedda målet. Samtalen gav mig tillfälle för reflektion. De gav mig mod i att finna inre lösningar på hinder och blockeringar som stod i vägen för det jag ville uppnå. Som samtalscoach ser och tror jag på människans egna potential i att leva efter sin livsväg, för den finns alltid inom oss.

Fångade min potential

Under mina studieår har jag lärt mig att bl.a. hantera min viljas olika egenskaper för att skapa det jag vill ha i mitt liv. Genom terapin har jag lärt mig att hantera mina rädslor och ångest. För jag har svaren inom mig och jag tog stöd i mitt sökande. Att träffa en coach som har erfarenhet och mod i att möta mig var som en befrielse. En befrielse i att kunna dels utmana mig och mina inre hinder, men också vara ett kärleksfullt stöd. Jag upptäckte min egen potential i att vara den jag är och växte i mina inre styrkor. Det som kändes så bra var att mitt inre “varför” blev så tydligt och att jag fick insikter som jag behövde för att komma vidare i min utveckling.

Det här vill jag dela med andra. Som människa är det en utmaning att våga stå i sitt sanna jag och att söka stöd på vägen är en god idé. Att leva som jag “lär” och förstå vilka hinder och rädslor som finns inom oss, gör att jag kan förstå andra bättre där de befinner sig i livet. Min mission är att inspirera så många människor jag kan, att få dem att våga känna och ge kärlek till sig själva. Det är då vi når vår fulla potential.

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Nyårslöftets vara eller icke vara

Nyårslöftets vara eller icke vara

Vad kan vara mer föränderligt än ett nyårslöfte? Jag vet inte hur många nyårslöften jag brutit till mig själv av mig själv. Allt från att gå ned i vikt, arbeta mindre eller bli lyckligare. Min inre motståndskraft mot förändring är starkare än att uppnå målet och få...

Livserfarenhetens inspiration

Livserfarenhetens inspiration

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach? Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och att växa som människa. Min livserfarenhet av glädje och sorg är varken bättre eller sämre än någon annans. Men jag tror på självreflektion. Att stanna upp i den...

Motivation är människans inre glöd för skapande

Motivation är människans inre glöd för skapande

När är du som mest motiverad? Jag brukar tänka på att motivation är människans inre glöd för skapande. Innan du och jag är tydliga i oss själva i vad vi vill skapa så kan motivationen ligga djupt inom oss. Kanske ligger den som en längtan, en tanke eller en känsla av...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.