Meningsfull tid ger mervärde

När allt kommer omkring, så vill vi fylla vårt liv med meningsfull tid Det där med tid, vad är det egentligen? Tid är en grundläggande dimension i att mäta det förgångna, nuet och framtiden. Ofta upplever vi tiden som subjektiv och att den inte är konstant. En kliché...

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Det dansanta samtalet

dec 10, 2019 | Coaching

Samtalet är som en dans

Den enda information jag har att tillgå när det gäller min klient är, förutom bokningsbekräftelsen, eventuell information om vad hen vill ta upp i samtalet och arbeta mot. Kanske har jag träffat klienten tidigare eller så är hen en ny bekantskap. Men i övrigt så är varje möte ett blankt blad. Det ger mig väldigt lite att gå på och så ska det vara tycker jag.

Att ha ett dynamiskt, kreativt och tillitsfullt samtal är en konstart. Det är som en dans, ett energiutbyte, i ett möte mellan två människor. Innan samtalet börjar har jag bara min sanning, mina fötter att stå på. Det är det enda jag kan starta med. Men sedan när mötet är igång sker det en förändring. Jag får en ny uppfattning och dansen tar sin början. Jag får ta del av min klients berättelse och tillsammans för vi vår berättelse framåt. För det blir vår berättelse; även om det är klienten som är i fokus och jag är endast en danspartner.

Att vara medveten om det omedvetna

dans, par, kvinna, man

Att ha ett dynamiskt, kreativt och tillitsfullt samtal är en konstart. | bildkälla: Pixabay.com

För mig är det viktigt att jag inte har förutfattade sanningar och därför startar jag gärna med så lite information som möjligt i utvecklande samtal. Anledningen till det är, att jag har med mig en del av mig själv, min historia och min livserfarenhet in i samtalet. Detta följer med mig i allt jag tar mig an i livet, eftersom jag är jag. Men genom att vara medveten om att det finns i mitt omedvetna, kan jag lättare sätta klientens livsberättelse i fokus.

Jag vet med mig att jag finns med som en danspartner i samtalet och kan därför lättare lyssna och ta emot min klients budskap. Det som jag sedan lyssnar på bearbetar jag via mina sinnen och ger det tillbaka, utan att min egen livshistoria sammanblandas med klientens. Det blir som en spegling där klienten är den som har facit.

Så här arbetar jag med samtal. Det är ett energiutbyte där både kropp, sinne och själ är med. För mig går det inte att utesluta det ena för att ge plats åt det andra utan ett samtal är en följsam helhet. Vi dansar tillsammans.

PS. För dig som vill läsa en bra bok om samtalskonst så rekommenderar jag “Människan är en berättelse” av Clarence Crafoord

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Meningsfull tid ger mervärde

Meningsfull tid ger mervärde

När allt kommer omkring, så vill vi fylla vårt liv med meningsfull tid Det där med tid, vad är det egentligen? Tid är en grundläggande dimension i att mäta det förgångna, nuet och framtiden. Ofta upplever vi tiden som subjektiv och att den inte är konstant. En kliché...

Vad längtar du efter?

Vad längtar du efter?

När man längtar efter något kan upplevelsen vara en tomhet i ens inre, en saknad. Det kan också betyda att sökande efter sitt eget syfte eller sin inre mening börjar ta form. Att uppleva saknad behöver inte betyda brist i egentlig mening utan mer som en förnimmelse...

Släpp taget – ha tillit!

Släpp taget – ha tillit!

Let go - let God. Släpp taget och ha tillit till det högsta bästa. Genom att måla och tolka mina bilder efter symboliskt och kognitivt perspektiv lär jag känna mig själv. Jag kan släppa taget om sorg och stress som följt med mig genom min livstid. Jag lär mig också...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

mars 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.