Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Det går om man vågar

mar 12, 2019 | Om livet

Det krävs mod att utmana normen och den breda massan

Genom att se en annan människas mod kan jag finna det inom mig själv och skapa det jag vill ha i mitt liv. Ibland krävs det mod att gå emot normen, gå utanför komfortzonen – men det går. Greta Thunberg är ett levande bevis på det.

Tror du att Emmanuel Macron ville sola sig i din glans?
– Det spelar i så fall ingen roll. Det viktiga är att något händer. Greta Thunberg

Läs artikel: DN 2019-03-10 En klimataktivist med stjärnstatus – i alla fall utomlands

Förra veckans inlägg handlade om hur jag behövde påminna mig om varför jag gör vissa saker i mitt liv Min starka vilja hjälper mig att sätta igång saker och ting och när den ebbar ut är det lätt för mig att påbörja något nytt. Därför balanserar jag upp den starka viljan med att “förvandla” den till en mer skicklig vilja – som gör att jag skapar tålamod och uthållighet. Den viljan gör att jag går i mål. Hur balanserar du upp din viljas olika egenskaper?

När det normala vill att man ska vara stilla

Jag läste en DN-artikel om Greta Thunbergs klimatdemonstrationer som hon genomförde under sitt sportlov och slogs av hur mycket hon rör om i våra känsloliv. Hon inspirerar människor till att bli medvetna om vårt sargade klimat och dess frågeställningar. Tonåringar tar inspiration och vill stödja genom att delta men hindras av… ja, vad är det de hindras av? Greta utmanar inte bara våra invanda levnadsmönster utan även vår känslostruktur.

När jag först läste om Gretas skolstrejk för klimatet utanför riksdagshuset tänkte jag, troligtvis som de flesta, ”barn ska inte skolka, de ska gå i skolan, vilka är hennes föräldrar som tillåter detta, oansvarigt är vad det är?” Och så vidare… Jag skulle kunna säga att mina tankar, som genererade en viss typ av känslor, var dömande och kränkande om människor som jag inte vet något om. För att vara supertydlig – jag hade alltså en åsikt om något jag inte vet ett skit om.

Det krävs mod att gå emot normen

Varför kände jag mig utmanad av en ung och initiativrik människas oro över framtiden? Som dessutom ville göra något åt det? När jag fortsatte läsa artikeln så slår det mig; jag provoceras av att det finns en ung människa som, utan ego, står för sin sak och faktiskt gör något. Hon väljer att skapa utan egen vinning. Det är just detta som provocerar mig så – att stå för det jag tror på och göra något. Hur många gånger har inte jag längtat efter att skapa något? Göra något? Vilja något? Våga något?

Greta möter människor som inte vågar tro att det går att välja en annan väg för att rädda vårt klimat eller ens att leva på ett annat sätt. Dessa utmanas i sin känslostruktur, i sin fastställda trygghet i hur saker och ting ska vara. “Skolstrejk ska bara inte tillåtas” enligt strukturen men Greta visar tydligt att det går alldeles utmärkt med både att gå i skola och att skolstrejka. Hon utmanar mig i att verkligen stå för mina värderingar och att våga kliva ur min komfortzon. För mig visar denna unga tjej hur ett ego-reducerat sinne verkligen är. För henne spelar det ingen roll om en politiker vill sola sig i hennes glans – huvudsaken är om hen gör något för klimatet.

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Kärlekens väg genom förlåtelse

Kärlekens väg genom förlåtelse

Förlåtelse är förmågan att se kärleken i oss själva och andra. Jag fortsätter min resa genom förlåtelseprocessen och förvånande så möter jag motstånd i att släppa taget och ta steget fullt ut i att leva i harmoni. Att bli synlig och tillgänglig för gottgörelse skapar...

När ruset avtar

När ruset avtar

När kreativitetens sötma klingar av dämpas ruset i skaparkraften Det är nu det sker. Den starka viljans igångsättarenergi börjar avta och jag upplever att min entusiasm för min blogg klingar av. Nu får jag verkligen ett tillfälle på att öva det jag lär ut: att...

Den årliga årsreflektionen, 2018

Den årliga årsreflektionen, 2018

Året som gav mig självacceptans och en egen rytm I skrivandets stund är det exakt tretton dagar kvar på 2018. Lucia är avklarad, traditionsenligt julbord på trevligt ställe är avklarat och tredje advent är också avklarat. Kvar på listan står julafton, juldag och...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.