Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Det jag tror stämmer inte

apr 9, 2019 | Om livet

Jag följer mina tankespår för att skapa tydlighet inom mig själv och därefter fatta beslut.

Genom att undersöka mina tankespår kommer jag fram till varför jag vill göra något. Det mina tankar har fixerat sig vid just nu är detox (?). Att jag behöver en detox för att jag behöver känna mig frisk och stark. Men jag vet samtidigt att det inte är det jag vill. Men vad vill jag då? Jag lyssnar inåt och finner svaret.

Jag vill försöka mig på en detox. Varför? För att jag vill bryta ovanor? Jag vill bli hälsosam, bli piggare, snyggare, fräschare. Jag vill lyckas, bli framgångsrik, få bättre självkänsla. Jag vill pröva något nytt. Jag vill … jag vill… inte fan vet jag vad jag vill? Så fort min vilja blir otydlig blir min målformulering otydlig. Och utan en tydlig målformulering blir det svårare att hålla motivationen.

Ok, jag behöver reda ut det här…

Vad är det som jag tror att jag kommer att lösa med en detox?

Under hösten och senvintern drabbades jag av en envis förkylning som tog tid att läka ut. Jag har aldrig varit med om en förkylning som tog musten ur mig. Ett ynka litet virus som slog ut mig totalt. Så fort jag kände att jag började tillfriskna så slog viruset ut kroppen igen. Återkommande och energidränerande. När jag sedan började komma på fötter hade jag planerat in kurser och aktiviteter som jag behövde utföra. Har haft fullt upp sedan januari som lett till att jag hamnat i sockerdiket. Min kropp och sinne orkar inte hålla sin kraft av egen maskin, så jag tar till kolhydrater.

Jag har tankat kroppen med fel bränsle. Ett lättillgängligt bränsle i form av snabba kolhydrater, överhoppade måltider (?) och mängder med kaffe. Det ger ingen energi. Snarare tvärtom. Dessutom börjar jag känna mig tröttare än vad jag kände mig när jag var förkyld.

Så, grundorsaken till att jag vill göra en detox är att rensa tanken från felaktig bensin?

Eftersom jag vet att jag redan under dag 1 kommer att misslyckas med en detox så behöver jag hitta en metod som fungerar för mig. Det som inte fungerar är faste-influerade detoxar. Jag behöver tugga mat helt enkelt. Sedan fungerar inte enbart kalla måltider som sallader. Jag vill gärna ha någon måltid varm. Och nu, när jag tänker efter, så liknar nog den detoxen jag vill göra en helt vanlig måltidsplanering. Inget speciellt med andra ord förutom att jag tar måltidsinspiration från detoxvärlden.

Alltså, jag vill börja byta ut snabba kolhydrater och andra ovanor till att börja äta hälsosammare?

I somras då jag lyckades vara ledig i tre månader så fann jag mig att ha tid till laga mat som jag var nyfiken på att laga. Jag prövade Govindas kokbok och började att laga bönor på ett lite mer kärleksfullare sätt. Till det la jag till smoothies i roliga färger skapade med nyttiga superfoods. Så i praktiken, i somras, åt jag detoxinspirerad mat och mådde förträffligt bra. Min fråga till mig själv blir – kan jag ta med mig något av detta i min nuvarande dikeskörning?

Om jag summerar mina funderingar kring varför jag skulle detoxa så blir det något som liknar: återgå till den kosthållning jag hade i somras. Skapa tid och rutin till att laga Govindamaten och färgglada smoothies.

Jag skulle kunna skapa en handlingsplan, med mål och tidsatta aktiviteter, men väljer att inte göra det. Varför? Därför att jag vet nu att svaret inte är detox, utan att återgå till något som fungerade tidigare.

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Kärlekens väg genom förlåtelse

Kärlekens väg genom förlåtelse

Förlåtelse är förmågan att se kärleken i oss själva och andra. Jag fortsätter min resa genom förlåtelseprocessen och förvånande så möter jag motstånd i att släppa taget och ta steget fullt ut i att leva i harmoni. Att bli synlig och tillgänglig för gottgörelse skapar...

När ruset avtar

När ruset avtar

När kreativitetens sötma klingar av dämpas ruset i skaparkraften Det är nu det sker. Den starka viljans igångsättarenergi börjar avta och jag upplever att min entusiasm för min blogg klingar av. Nu får jag verkligen ett tillfälle på att öva det jag lär ut: att...

Den årliga årsreflektionen, 2018

Den årliga årsreflektionen, 2018

Året som gav mig självacceptans och en egen rytm I skrivandets stund är det exakt tretton dagar kvar på 2018. Lucia är avklarad, traditionsenligt julbord på trevligt ställe är avklarat och tredje advent är också avklarat. Kvar på listan står julafton, juldag och...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.