Dharma

Dharma

Senast uppdaterad:

Dharma, att leva efter sin inre visdom

Min andlighet ligger i dharma, att leva efter sin inre vishet och skapa ett liv som är ämnat för en själv. För mig handlar det om att skapa livskvalitet både i det stora och i det lilla.

Dharma betyder livssyfte, att leva efter sin inre visdom. Själva filosofin bakom dharma är att jag, som andlig varelse, har tappat min förmåga att se helheten och att tänka i andliga banor och därför skapar jag karma av mina handlingar. Dharma, som är en lära, hjälper mig i att hitta tillbaka till mitt sanna jag och att leva i andlighet. Dharmas idé är att det finns en kunskap i varje människa. En potential och talang. Den kunskapen är speciellt utformad för just den människan som fastnat i okunnighetens träsk, att lära sig. En lära som omfattar livets lagar och hur man finner sin mening med livet.

Att leva efter sin inre visdom betyder för mig att jag lyssnar till min inre sanna röst och att följa mitt hjärta i beslut även om det smärtar. Det är inte lätt. Ofta kommer rädsla och knackar på. Tankar som gör att jag går i gamla fotspår av rädsla för att bli övergiven, avvisad och ensam. När livet ger mig en gnagande oro över att tingens ordning inte är som de ska, då har jag ramlat ur mitt dharma. Att ha mitt drömjobb eller drömboende är inte att leva efter min inre visdom enligt mig. Det är en yttre omständighet som jag är nöjd med för tillfället. Det finns fler drömjobb och drömboenden att upptäcka i ett liv.

Dharma och Aquarian Sadhana
Det finns en kunskap i varje människa. En potential och talang. Dharma och Aquarian Sadhana ger mig den kunskapen. | bildkälla: Pixabay.com

Att finna mig själv

Jag har lärt mig att (återigen) lyssna på min inre röst. Något som jag tappade bort under mina vuxenår. Jag var rädd för att misslyckas, för att lyckas, för att synas, för att inte duga, för att göra fel och för att göra rätt, till den grad att jag anpassade mig efter min omgivning så jag raderade ut min egen person och integritet. Jag blev hjärntrött och fick ångest och depression. Att leva ett liv som inte gick enligt min inre visdom gjorde mig sjuk helt enkelt. Många år har gått sedan dess. Jag har rehabiliterat mig med samtal och terapi. Nu lever jag enligt mina värderingar och jag märker direkt när jag inte gör det. Livet blir tungt att leva.

Sat Nam,