En yogis omstart

En yogis omstart

Senast uppdaterad:

Ger yogan mig det jag behöver?

När jag återupptog min yoga efter närmare tio års frånvaro läste jag ur en bok att yogan är mer än endast fysiska positioner och andningsövningar. Den är också sinnerlig. Det stod också i boken att det första som brukar utvärderas i ens inre är relationer … Inte, tänkte jag! Och självklart genomgick jag ett stålbad gällande relationer. Relationen med dåvarande arbetsgivare tog slut i och med omorganisation. Relationen till min kärlek var i kris. Relationen till det boende jag hade då var under försäljning och flytt. Relation till vänner tog slut. Så, yogan gav mig verkligen svar på tal.

För mig har yogan fått en djupare innebörd än tidigare. Kanske har det med åren som gått och att jag kan ta till mig den på ett helt annat sätt än när jag var yngre. Som 19-åring hade jag fokus på annat när jag tog min första yogaklass. Det var mer att inte göra bort sig och att göra snygga asanas (positioner). Men nu har den landat i mig på ett helt annat sätt. Den är inte bara fysisk utan i allra högsta grad mental och främst andlig.

En yogis omstart

Just nu läser jag väldigt mycket “yogisk litteratur” och har ett stort behov av det. Nästan större än den fysiska delen. Men jag tänker att allt kommer att falla på plats. Livet är cirkulärt enligt mitt sätt att se på det. Jag väljer att fokuserat, dedikerat och kärleksfullt utöva yoga – en yogis omstart i helhet.

Sat Nam,