Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

FengShui

FengShui

Tankar om ett hem

FengShui handlar inte bara om att inreda efter vissa riktlinjer. För mig handlar det om att hitta sig själv och förankra sig i tillvaron. Som människa kan du möblera ett hem hur du vill; allt från Josef Franks designmöbler till stilistiska inredningsstilar som shabby chick, men om du inte har landat i dig själv så spelar det egentligen ingen roll. Du kommer inte att trivas full ut i ditt eget hem.

I min förra lägenhet hade jag en vit och minimalistisk stil. Den var näst intill identitetslös. Men när jag inredde det så kändes det så rätt; trenden var vitt och raka linjer, avskalat och naket. Men jag landade aldrig i denna inredningsstil och det berodde inte på hemmet i sig, utan mest på att jag hade förlorat mig själv efter en skilsmässa. Mina sinnen och min själ kunde inte ta emot en hemmiljö med utsmyckning, så jag rensade.

Att se min egen utveckling

Det har gått några år sedan dess och jag har en ny lägenhet och ett “nytt” liv. När jag gick genom gamla fotografier så hittade jag före och efter bilder på mitt nuvarande hem som jag själv gjort om. Det var som att gå en memory lane när jag tittade på dem. “Inte såg det ut så”, “var hallen verkligen orange?”, “men oj så blåa köksluckor”…

När jag nu ser mig omkring i mitt ombonade hem så kan jag nästan inte ta in allt det jag gjort. Målat väggar, satt igen dörrar (med hjälp) och skaffat möbler som jag tycker om.
Det tog några år att skapa ett hem som jag trivs i. Det är så där lagom rörigt och stilistiskt. Det finns ingen stil eller trend i mitt hem. Det är lättstädat (nu med robotdammsugare) och böckerna i mina bokhyllor är i oordning. Men energin är harmonisk och det är balans i röran. Ju mer jag har hittat mig själv desto mer tydligare har mitt hem blivit. Inte en enda tingest som finns i mitt hem är något som katterna släpat hem (och jag har tre stycken). Allt är genomtänkt och jag tycker om varje sak. Men samtidigt kan jag också släppa dem. Jag är inte så fusionerad med dem att jag sparar.

Jag välkomnar förändring, vilket det är dags för igen. Mitt kök… Jag behöver renovera mitt kök…

Sat Nam,