Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Ge upp egot och gå din livsväg

nov 5, 2019 | Kundaliniyoga

Keep up and you will be kept up!

Låt inte ditt ego styra din livsväg utan ge upp dig själv innan själva egot ger upp dig. Fortsätt stå och var i din sanning där tålamod, mod, styrka, tolerans och neutralitet råder. I gengäld ger det medkänsla, koncentration, lugn och engagemang för det du är ämnad att göra.

Jag kan vakna upp en morgon och känna att idag är det tungt att vara jag. Det kan vara svårt att komma ned på yogamattan, min vilja finns inte med mig. Självkänslan svajar och jag kan känna mig oduglig som yogalärare. Frukosten smakar ingenting, det är som om min aptit är bortblåst. Beslut om vad jag ska ha på mig i klädväg är som att bestiga ett berg. Mitt sinne känns mörkt och jag känner mig trögtänkt. Ibland kan dagen kännas helt fel redan från start och det bästa vore att stanna kvar i sängen och dra täcket över huvudet. Men det är ju inte så livet fungerar. Oavsett hur tungt det än känns när jag vaknar behöver jag ta mig an dagen, steg för steg, för att komma framåt.

Solljus, vatten, tall, Mälaren

| foto: Carola Lööf

Håll ut, ha tålamod och ge upp egot

Yogi Bhajan hade ett uttryck “Keep up and you will be kept up” som uppmanade till att fortsätta även om det tar emot. Känns yogan tung och svår? Andas dig genom den och du får stöd av andningen. Känns det omöjligt att kliva upp i ottan och göra din Sadhana? Gå upp och var där och du får stöd av andra utövare av Sadhana. Jag tror också att det han menade var; att när det känns som tyngst i att vara människa, och det kan upplevas olika för oss alla, svik inte dig själv genom att ge upp. För när jag ger upp, ger jag upp mig själv och låter mitt ego styra min sanning.

Ibland behöver jag ta beslut och agera utanför min komfortzon; en zon som är definierad av mitt ego. Rädsla och osäkerhet råder i mig när jag gör det eftersom jag är på okänd mark och har inte kontroll över vad som sker. Men jag finner mod i att våga ta det första steget, och med tålamod fortsätter jag, steg för steg, och omformar min komfortzon till det som den är ämnad att vara.

För mig är det fortfarande väldigt svårt att kliva upp 04:45 och göra min Sadhana. Jag är morgontrött. Men om jag ger efter för min egen trötthet, trots att jag sovit en god natts sömn, gör jag inget annat än sviker mig själv eftersom jag vet att jag mår bra efteråt. Genom engagemang och beslutsamhet, till att gå upp de där timmarna tidigare än vad jag egentligen vill, formar det min dag till det bättre.

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Medveten andning

Medveten andning

Medveten andning till bättre hälsa Prana, apana, pranayama; konstiga benämningar på något som vi gör via vårt autonoma nervsystem. Det första och det sista vi gör i livet är att ta ett andetag. Ett djupt andetag för att starta vår livsväg och en djup suck för att...

Drishti – ögonfokus

Drishti – ögonfokus

foto: www.3ho.org Fokuserad blick stimulerar meditationen Drishti (ögonfokus) är en fokuserad blick som vi använder oss inom yogan. Blicken kan riktas mot olika kroppsdelar eller i olika riktningar. Att medvetet fokusera på en punkt med ögonen påverkar (enligt yogan)...

Mantra – ljud och sång

Mantra – ljud och sång

foto: www.3ho.org Låt universum vibrera inom dig genom mantras. Mantra är ljud och enligt den yogiska filosofin ursprungen från universum. Det är ljudvibrationer som svarar mot våra energikanaler (nadis). När dessa vibrerar skapar de en frekvens som ändrar och läker...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.