Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Ge upp egot och gå din livsväg

Ge upp egot och gå din livsväg

Keep up and you will be kept up!

Låt inte ditt ego styra din livsväg utan ge upp dig själv innan själva egot ger upp dig. Fortsätt stå och var i din sanning där tålamod, mod, styrka, tolerans och neutralitet råder. I gengäld ger det medkänsla, koncentration, lugn och engagemang för det du är ämnad att göra.

Jag kan vakna upp en morgon och känna att idag är det tungt att vara jag. Det kan vara svårt att komma ned på yogamattan, min vilja finns inte med mig. Självkänslan svajar och jag kan känna mig oduglig som yogalärare. Frukosten smakar ingenting, det är som om min aptit är bortblåst. Beslut om vad jag ska ha på mig i klädväg är som att bestiga ett berg. Mitt sinne känns mörkt och jag känner mig trögtänkt. Ibland kan dagen kännas helt fel redan från start och det bästa vore att stanna kvar i sängen och dra täcket över huvudet. Men det är ju inte så livet fungerar. Oavsett hur tungt det än känns när jag vaknar behöver jag ta mig an dagen, steg för steg, för att komma framåt.

Solljus, vatten, tall, Mälaren
| foto: Carola Lööf

Håll ut, ha tålamod och ge upp egot

Yogi Bhajan hade ett uttryck “Keep up and you will be kept up” som uppmanade till att fortsätta även om det tar emot. Känns yogan tung och svår? Andas dig genom den och du får stöd av andningen. Känns det omöjligt att kliva upp i ottan och göra din Sadhana? Gå upp och var där och du får stöd av andra utövare av Sadhana. Jag tror också att det han menade var; att när det känns som tyngst i att vara människa, och det kan upplevas olika för oss alla, svik inte dig själv genom att ge upp. För när jag ger upp, ger jag upp mig själv och låter mitt ego styra min sanning.

Ibland behöver jag ta beslut och agera utanför min komfortzon; en zon som är definierad av mitt ego. Rädsla och osäkerhet råder i mig när jag gör det eftersom jag är på okänd mark och har inte kontroll över vad som sker. Men jag finner mod i att våga ta det första steget, och med tålamod fortsätter jag, steg för steg, och omformar min komfortzon till det som den är ämnad att vara.

För mig är det fortfarande väldigt svårt att kliva upp 04:45 och göra min Sadhana. Jag är morgontrött. Men om jag ger efter för min egen trötthet, trots att jag sovit en god natts sömn, gör jag inget annat än sviker mig själv eftersom jag vet att jag mår bra efteråt. Genom engagemang och beslutsamhet, till att gå upp de där timmarna tidigare än vad jag egentligen vill, formar det min dag till det bättre.

Sat Nam,