Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Gräv där du står

feb 5, 2019 | Coaching

Det som göms i snö kommer upp i tö… typ!

Jag måste erkänna att det tar energi att lära känna mig själv. För varje lager jag skalar så känner jag en frihet och rädslor behöver inte styra mig längre. Jag är mer sann mot mig själv. Men det är ju klart, smärtsamt kan det vara. Speciellt när nästa lager av tankemönster visar sig och jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Då är rädsloinventering en teknik som hjälper mig att sortera det som hindrar mig i att vara mig själv fullt ut.

Att våga se och möta mig själv är ingen walk in the park. Det kan vara smärtsamt när jag upptäcker mina tillkortakommanden. Oftast vill jag dra något gammalt över mig när så sker. Men för att skapa en förändring inom mig själv är det precis det jag behöver göra – jag behöver kliva in (i mig själv) för att komma ut. Fick du fram ditt nuläge och kanske ett önskat drömläge från förra veckans övning? Om inte, vad var det som hindrade dig?

Lager för lager

Klass 1 varning för snöoväder. Flera olyckor och många inställda flyg. När jag vaknade upp i skrivande stund så var det ett vitt landskap som mötte mig. Som glasyr låg snön över tak och trädtoppar. Men något saknades och jag behövde söka reda på det. Tog fram mina verktyg för ändamålet. Såg till att jag var klädd korrekt och sedan gick jag ut. Med skyffel, isskrapa och borste tog jag tag i problemet. Två timmar senare och rejält svettig var bilen framme. Det som göms i snö kan grävas fram om viljan finns.

Det är samma sak med det som jag inte vill se inom mig själva. Mina tillkortakommanden, dömande och tankemönster som jag inte riktigt trivs med. Det som ligger dolt inom mig, påverkar mig i nuet och jag behöver välja på vilket sätt jag vill skapa mitt nu. Självklart kommer det att kännas om jag väljer att utvecklas som människa. Jag kommer att känna rädsla. Det bara är så. För att känna mig själv behöver jag möta mig själv. Lager för lager tar jag mig genom det som jag vill förändra hos mig själv och det kan göra ont.

rädsla, ledsen, deprimerad

Rädsla är en känsla som vi känner vid hot eller riskfyllda situationer, både äkta och inbillade. | bildkälla: Pixabay.com

Rädslor är något som vi alla har inom oss.

Rädsla är en känsla som vi känner vid hot eller riskfyllda situationer, både äkta och inbillade. Rädsla kan också förklaras som ett extremt ogillande av situationer, tillstånd, saker, människor och liknande. Rädsla varierar mellan oss och kan sträcka sig från en mild känsla av oro till extrem rädsla. Men det är upp till oss om vi ska svara på rädslan eller inte. Oftast är den inbillad och icke-sann. Vi behöver se bakom den för att göra oss fria.

Rädsloinventering kan vara ett verktyg som ger dig och mig möjlighet att stanna upp och identifiera våra inre rädslor. Rädslor som sätter hinder för det vi vill uppnå. Börja med att skriva det som stör dig i en mening. T.ex “Jag är bitter på att jag inte fullföljer mina egna projekt.” Från den meningen gör du en lista över vilka rädslor du känner och upplever genom att uttrycka dig: “Jag är rädd att jag inte duger”, “jag är rädd att känna mig övergiven om projektet uppfylls”, “jag är rädd att …” etc. Skriv tills alla rädslor känns uttömda för stunden.

Som mänskliga varelser har vi behov som vi behöver tillfredsställa. Dessa kan vara medvetna eller omedvetna och kan bottna i att vi upplever brist i något område i våra liv. Vissa behov som mat, trygghet och försörjning upplevs som grundläggande medan andra som behov av konsumtion är mindre viktiga. När rädsla slår till inom oss skapar vi oftast hinder som gör att det blir svårt att se verkligheten för vad den är.

Vad är det du måste ha i ditt liv? Vilka är dina behov?

Sat Nam,

 

Du kanske också gillar

Nyårslöftets vara eller icke vara

Nyårslöftets vara eller icke vara

Vad kan vara mer föränderligt än ett nyårslöfte? Jag vet inte hur många nyårslöften jag brutit till mig själv av mig själv. Allt från att gå ned i vikt, arbeta mindre eller bli lyckligare. Min inre motståndskraft mot förändring är starkare än att uppnå målet och få...

Livserfarenhetens inspiration

Livserfarenhetens inspiration

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach? Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och att växa som människa. Min livserfarenhet av glädje och sorg är varken bättre eller sämre än någon annans. Men jag tror på självreflektion. Att stanna upp i den...

Motivation är människans inre glöd för skapande

Motivation är människans inre glöd för skapande

När är du som mest motiverad? Jag brukar tänka på att motivation är människans inre glöd för skapande. Innan du och jag är tydliga i oss själva i vad vi vill skapa så kan motivationen ligga djupt inom oss. Kanske ligger den som en längtan, en tanke eller en känsla av...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.