Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Hålla min motivation

nov 15, 2018 | Coaching

Det är när vädret är grått som visionboard/s får börja arbeta.

Ju mer motiverade vi är desto lättare har vi att sätta igång framåtrörelsen till det vi vill uppnå. Att förändra eller skapa nya vanor i våra liv kräver energi, och då blir det så mycket lättare om man känner sig motiverad till att göra det.

När novemberdimman hänger tungt ned på marken; hur lätt är det för mig att upprätthålla motivationen då? Grå moln ligger som ett tjockt lager mellan mig, blå himmel och strålande sol. Det tog inte många dagar in i november för att jag skulle känna mig trött, glåmig och nästan uppgiven. Vad hände med min sommarenergi och ”jävlar anamma” till förändring och måluppfyllelse?

Påminna om min egen motivation

Motivation behöver påminnelse, tänker jag. Jag behöver påminna mig själv om mina mål för att kunna upprätthålla ett jämt flöde av motivation. Och hur gör jag det? Hur påminner jag mig själv när min inre glöd till skapande blir utmanad av… årstiden?
Det är vid dessa tillfällen som mina visionboards får arbeta. Om jag har skapat dem sedan tidigare så finns de uppsatta på lite olika ställen i mitt hem; köket bland annat. I hemmets hjärta sätter jag upp en eller flera visionboards på kylskåpsdörren. I andra fall så skapar jag nya för att återskapa den känsla jag hade/har för det jag vill åstadkomma.

Collage

Jag gör det jag känner glädje inför och sätter upp mina collage/visionboards där jag kan se dem. | bildkälla: Pixabay.com

Jag tycker om att se på bilder, gärna fotografier. Är inte själv någon vidare fotograf i bemärkelse av att ta bra bilder. Jag är en ”sådan” som bara slänger fram kameran, trycker av och hoppas på det bästa eftersom jag tycker det är krångligt med kamerateknik (men jag försöker lära mig). Däremot lägger jag ned tid på att hitta bilder som ger mig en känsla som går mot det tema jag vill skapa i min visionboard.

När jag sedan skapat mina collage och ser dem lite överallt här hemma så påminns jag om när jag satt och skapade dem. Jag påminns om deras syfte, om vad jag vill uppnå, och jag påminns om känslan de förmedlar. Det är främst känslan som är viktigast. Dels känslan inför temat men också då jag satt och skapade för glatta livet. Det kan få mina grå novemberslöjor att skingras… för stunden åtminstone.

Sat Nam,,

Du kanske också gillar

Nyårslöftets vara eller icke vara

Nyårslöftets vara eller icke vara

Vad kan vara mer föränderligt än ett nyårslöfte? Jag vet inte hur många nyårslöften jag brutit till mig själv av mig själv. Allt från att gå ned i vikt, arbeta mindre eller bli lyckligare. Min inre motståndskraft mot förändring är starkare än att uppnå målet och få...

Livserfarenhetens inspiration

Livserfarenhetens inspiration

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach? Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och att växa som människa. Min livserfarenhet av glädje och sorg är varken bättre eller sämre än någon annans. Men jag tror på självreflektion. Att stanna upp i den...

Motivation är människans inre glöd för skapande

Motivation är människans inre glöd för skapande

När är du som mest motiverad? Jag brukar tänka på att motivation är människans inre glöd för skapande. Innan du och jag är tydliga i oss själva i vad vi vill skapa så kan motivationen ligga djupt inom oss. Kanske ligger den som en längtan, en tanke eller en känsla av...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.