Hålla min motivation

Det är när vädret är grått som visionboard/s får börja arbeta.

Ju mer motiverade vi är desto lättare har vi att sätta igång framåtrörelsen till det vi vill uppnå. Att förändra eller skapa nya vanor i våra liv kräver energi, och då blir det så mycket lättare om man känner sig motiverad till att göra det.

När novemberdimman hänger tungt ned på marken; hur lätt är det för mig att upprätthålla motivationen då? Grå moln ligger som ett tjockt lager mellan mig, blå himmel och strålande sol. Det tog inte många dagar in i november för att jag skulle känna mig trött, glåmig och nästan uppgiven. Vad hände med min sommarenergi och ”jävlar anamma” till förändring och måluppfyllelse?

Påminna om min egen motivation

Motivation behöver påminnelse, tänker jag. Jag behöver påminna mig själv om mina mål för att kunna upprätthålla ett jämt flöde av motivation. Och hur gör jag det? Hur påminner jag mig själv när min inre glöd till skapande blir utmanad av… årstiden?
Det är vid dessa tillfällen som mina visionboards får arbeta. Om jag har skapat dem sedan tidigare så finns de uppsatta på lite olika ställen i mitt hem; köket bland annat. I hemmets hjärta sätter jag upp en eller flera visionboards på kylskåpsdörren. I andra fall så skapar jag nya för att återskapa den känsla jag hade/har för det jag vill åstadkomma.

Collage
Jag gör det jag känner glädje inför och sätter upp mina collage/visionboards där jag kan se dem. | bildkälla: Pixabay.com

Jag tycker om att se på bilder, gärna fotografier. Är inte själv någon vidare fotograf i bemärkelse av att ta bra bilder. Jag är en ”sådan” som bara slänger fram kameran, trycker av och hoppas på det bästa eftersom jag tycker det är krångligt med kamerateknik (men jag försöker lära mig). Däremot lägger jag ned tid på att hitta bilder som ger mig en känsla som går mot det tema jag vill skapa i min visionboard.

När jag sedan skapat mina collage och ser dem lite överallt här hemma så påminns jag om när jag satt och skapade dem. Jag påminns om deras syfte, om vad jag vill uppnå, och jag påminns om känslan de förmedlar. Det är främst känslan som är viktigast. Dels känslan inför temat men också då jag satt och skapade för glatta livet. Det kan få mina grå novemberslöjor att skingras… för stunden åtminstone.

Sat Nam,,