Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Inre kommunikation

Inre kommunikation

Saknaden inom mig visar mig vägen

Jag saknar sol eftersom november är en sådan grå och trist månad. Tidigare under Allhelgonahelgen saknade jag de som gått före mig. När min dotter åker till Göteborg för att fortsätta studera, saknar jag hennes närvaro. När jag längtar efter något så kan jag uppleva en tomhet i mig, en saknad. Det är som om saknaden visar en brist i mig men som inte behöver betyda brist i egentlig mening. Utan mer som en förnimmelse över att en förändring sker eller behöver ske.

Jag lär mig se mina behov

Men när jag funderar lite mer på saknad så kan det också betyda att jag försöker tyda fram mitt eget yttre syfte eller min inre mening. Tomheten visar mig att det finns ett otillfredsställt behov som behöver bli uppfyllt för att jag ska känna mig hel. Behov som hos mig kan vara medvetna eller omedvetna och bottnar i att jag upplever brist i något område i mitt liv.

För några år sedan gick jag och längtade bort från det mesta i mitt liv. Jag hade kaos och stress som ständiga följeslagare och hade svårt att få rätsida på livet. Jag ville bort, fly ifrån allt. Men när jag sedan fick hjälp (av en coach) i att synliggöra vad det var jag saknade och vilka behov jag hade för att må bra, kunde jag börja ta steg till att skapa det som jag som jag kallar min livsvision; ett liv i helhet.

Så jag tänker, att när jag upplever saknad eller en tomhet inom mig så betyder det något. Det är inget jag ska förtränga eller förbise utan tvärtom – kliva in i känslan och göra mitt bästa för att tyda ut vad det är som fattas mig. Ibland kan det vara smärtsamt men oftast välgörande. Jag identifierar vad det är jag behöver. Vad saknar du i ditt liv? Vad längtar du efter?

Sat Nam,