Den integrerade viljan

torsdag, 14 juni, 2018

(Senast uppdaterad: 19 juni, 2020)

När min vilja är i balans uppnår jag min potential – integrerad vilja.

Ett liv i helhet. Jag vet inte hur många gånger jag tjatar om det. Men det är en sådan viktig vision och ledstjärna för mig. När jag går genom viljans egenskaper och tar steg för steg i att harmonisera mig i kropp, hjärta och själ; inser jag att det är en sammansmältning av både min inre Vilja och av en högre makts Vilja (om man vill se det så, och det vill jag). Jag kan hantera mitt inre pladder av tankar, känslor, åsikter, fantasier och dirigera det med min vilja. Jag väljer att ha tankar, jag väljer att ha känslor – jag väljer att agera utifrån mina värderingar i ett balanserat och harmoniserat tillstånd. Jag gör val. Val som baseras utifrån kärlek istället för rädsla.

Vision, helhet, översikt, vy

När min vilja är i balans uppnår jag min potential. Jag är ett med mig själv och det högre Självet. | bildkälla: Shutterstock.com

Min vilja blir ett med alltet

Egenskaper som organisation, integration och syntes tillåter viljan att fylla sin unika och specifika funktion. Vilket i slutändan leder till harmoniskt samarbete mellan min egna personliga vilja och den högre transpersonella viljan. Det är hit jag vill nå för det ger synergier mellan mina yttre handlingar, eftersom de verkar för det stora hela, samtidigt som jag uppfyller mitt hjärtas röst. Jag är i ett med mig själv och universum.

Psykosyntes är en transpersonell psykologisk gren som ger en holistisk syn på människan som andlig varelse. Jag tillskriver mig den psykologiska plattformen i att se livet på det sättet eftersom den ger mig möjlighet i att finna min potential och förmåga att uppleva högre medvetandetillstånd och större sammanhang. . Jag uppfyller min vision ”ett liv i helhet” genom att medvetet utföra handlingar som är gott för mig men också gott för världen och mänskligheten. Åtminstone så inbillar jag mig det… För så länge som jag inte skadar någon, mig själv inkluderat, så är det gott. Så länge jag kan erkänna mina fel och brister kan jag också göra medvetna val i att förändra dem. Så länge jag kan förlåta och gottgöra om jag trampat fel kan jag också skapa kärlek och det är alltid gott för världen och mänskligheten.

Sat Nam,

Vill du läsa mer?!

Den inre Kontrollanten

Den inre Kontrollanten

Är inre kontroll samma som trygghet? Inom psykosyntesen talar vi om delpersonligheter, olika aspekter av...

Inre harmoni

Inre harmoni

Människan har en inneboende längtan till att finna och leva efter sitt autentiska jag, känna inre harmoni....

Livsteman

Livsteman

Livstema som beteendemönster Olika beteendemönster hos en människa kan benämnas som livsteman. Dessa har...

Den inre Kontrollanten

Jämförelse skapar distans

Om jämförelse skapar distans så skapar tacksamhet närhet. Genom att jag jämför mig med andra överger jag...

Kognitiv psykosyntes

Kognitiv psykosyntes

Tankarnas kraft i att påverka vårt handlande Inom KBT (kognitiv beteende terapi) så arbetar man oftast...

Både ock och lite till

Både ock och lite till

Walk the talk och vara sann i dig själv Det är med självacceptans och självmedkänsla som gör att jag både...

0 kommentarer

Vill du bli inspirerad till att skapa (mer) plats för dig själv och göra skillnad i ditt liv?

Fyll i formuläret nedan och gå genom alla instruktioner om GDPR, Double Opt-in etc. så kommer du att få inspirationsbreven direkt i din inkorg. Och du - var inte orolig, jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Tack för ditt tålamod!