Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Kärlekens väg genom förlåtelse

apr 23, 2019 | Om livet

Förlåtelse är förmågan att se kärleken i oss själva och andra.

Jag fortsätter min resa genom förlåtelseprocessen och förvånande så möter jag motstånd i att släppa taget och ta steget fullt ut i att leva i harmoni. Att bli synlig och tillgänglig för gottgörelse skapar rädsla i mig och det är lite förvånande. För jag var övertygad om att jag var redo att släppa allt och lite till.

Under veckans sponsorsamtal för steg 8 och 9 i 12-stegsprogrammet kom motstånd upp som samtalsämne. Jag vet att jag under ett par veckor i dessa samtal känt ett motstånd. Inte ut av samtalen i sig, utan om ämnet i fråga: förlåtelseprocessen. Att förstå innebörden av varför det är så viktigt med förlåtelse. Min sponsor uttryckte det så fint: “förlåtelse är bryggan mellan det medvetna (ego) och det högre medvetandet (Självet) för det gör oss mottagliga i att se kärleken i andra.

Förlåtelse ger möjlighet…

Jag har i ett par veckors tid kommit till en platå där jag känner ett, för mig, svårigheter i att “gå vidare”. Det är som en osynlig kraft vill hålla mig tillbaka från att släppa taget om gamla föreställningar, gamla sår och lidanden och i att förlåta. För när jag är i förlåtelsen, så släpper jag taget om oförrätter gentemot mig själv; både de som är skapade från andra men också de som är själv är upphov till.

Det betyder inte att jag inte tar ansvar över det jag skapar och det som sker i mig, tvärtom. Genom förlåtelsen ger jag mig själv möjligheten att också se det högre medvetandet (Gud, Kristus, Självet, Universum, Högsta bästa, Ljuset, etc – det som känns bäst att tillskriva ett högre medvetande) hos den andre och hos mig själv. Jag kan också se den andres (och mina egna) sår och lidanden utan att själv “gå in i dem” eller att jag triggas igång (utvecklas mer i steg 10). Jag kan hålla en kärleksfull distans till det som sker och på så sätt vara till service (Seva, gottgörelse) om så behövs.

…att se kärleken i andra

För mig är inte förlåtelse “bara” att säga förlåt och sedan är det bra med det. 12-stegsprogrammet tillåter inte det. Förlåtelsen är mer djupgående än så och därför möter jag en osynlig vägg av motstånd. För vad kan hända om jag tar steget fullt ut och släpper taget? Jag gör mig själv synlig och tillgänglig för gottgörelse. Jag lämnar det trygga med att vara fast i ego, gamla tankemönster och beteende som inte gynnar ett kärleksfullt och harmoniskt liv.

Min hjärna “räknar” ut vad som kommer att hända när jag beter mig på ett, för mig, invant sätt. Det är tryggt, det är “hemma” men det är energidränerande. Motståndet jag känner är ett sätt för mitt “gamla jag”, mitt ego, att inte vilja släppa taget. Rädslan för det okända i människan är stark. Det har ett överlevnadsvärde. Även om det handlar om destruktiva beteendemönster. I och med att jag släpper taget förlåter jag mig själv. Jag lär mig känna självkärlek. Jag förstår att när jag är där så kan jag också se kärleken i andra. Men för att göra det behöver jag bryggan av förlåtelse.

Vad är förlåtelse för dig? Hur tar du ansvar för dina tillkortakommanden?

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Det jag tror stämmer inte

Det jag tror stämmer inte

Jag följer mina tankespår för att skapa tydlighet inom mig själv och därefter fatta beslut. Genom att undersöka mina tankespår kommer jag fram till varför jag vill göra något. Det mina tankar har fixerat sig vid just nu är detox (?). Att jag behöver en detox för att...

När ruset avtar

När ruset avtar

När kreativitetens sötma klingar av dämpas ruset i skaparkraften Det är nu det sker. Den starka viljans igångsättarenergi börjar avta och jag upplever att min entusiasm för min blogg klingar av. Nu får jag verkligen ett tillfälle på att öva det jag lär ut: att...

Den årliga årsreflektionen, 2018

Den årliga årsreflektionen, 2018

Året som gav mig självacceptans och en egen rytm I skrivandets stund är det exakt tretton dagar kvar på 2018. Lucia är avklarad, traditionsenligt julbord på trevligt ställe är avklarat och tredje advent är också avklarat. Kvar på listan står julafton, juldag och...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.