Meningsfull tid ger mervärde

När allt kommer omkring, så vill vi fylla vårt liv med meningsfull tid Det där med tid, vad är det egentligen? Tid är en grundläggande dimension i att mäta det förgångna, nuet och framtiden. Ofta upplever vi tiden som subjektiv och att den inte är konstant. En kliché...

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Kriya – medveten handling

jun 27, 2017 | Kundaliniyoga

Redan utformade yogapass

Jag har förstått att i vissa yogatraditioner så kan man skapa sina egna yogapass efter eventuella riktlinjer. Men inom kundaliniyogatraditionen så låter man yogapassen vara så som de en gång är skapade. Personligen så lägger jag inte så mycket vikt vid om de är redan klara eller om jag behöver skapa egna. 

Varje kriya inom kundaliniyogatraditionen är utformad så som den ska vara och är en helhet inom sig själv. De är redan designade övningar som är menade att ge förutsägbar och subtil påverkan på Självet. Ordet kriya betyder handling och genom att utföra en kriya initieras en sekvens av fysisk och mental förändring som samtidigt påverkar kroppen, sinnet och själen. Varje kriya har olika effekter men arbetar på alla nivåer samtidigt. Så varför ändra på något som redan är perfekt?

Yogapass, Kriya

Kriya innehåller moment som leder mig till medvetenhet. | foto: Carola Lööf

Skapa i närvaro

Ibland hör jag ordet kreativitet bland mina yogavänner – att det är kreativt att skapa ett yogapass för sina deltagare och att det ligger kärlek i det skapandet. Man vill så gärna ge av sig själv genom att skapa ett yogapass. Och det kan mycket väl vara så. Kriya betyder handling som leder till komplett manifestation. En kriya innehåller positioner, andning och mantran och alla dessa arbetar tillsammans för ett specifikt resultat. Varje kriya har ett syfte: t.ex. stödja levern, stimulera våra körtlar, öka flexibiliteten i leder, öka vår livsenergi, mm. Så självklart vill jag som yogalärare bidra till mina deltagares högsta bästa.

Men jag har också märkt att stunden innan deltagarna kommer in i yogasalen är den stund som avgör “vilket” yogapass det blir. För mig handlar det inte om att jag ska sitta hemma och knåpa ihop yogapass – för mig handlar det om att vara så pass närvarande att jag kan känna in vilket yogapass är det som deltagarna behöver idag, i denna stund. Givetvis har jag en idé om vilken kriya som ska utföras men allt som oftast får jag ändra mig. Så för mig är det bästa med redan skapade yogapass som jag kan välja och vraka bland. Fast å andra sidan…

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Medveten andning

Medveten andning

Medveten andning till bättre hälsa Prana, apana, pranayama; konstiga benämningar på något som vi gör via vårt autonoma nervsystem. Det första och det sista vi gör i livet är att ta ett andetag. Ett djupt andetag för att starta vår livsväg och en djup suck för att...

Operfekt yogalärare

Operfekt yogalärare

Jag är operfekt som yogalärare Som yogalärare guidar jag dig mot att medvetandegöra din inre kunskap om dig själv. Jag kan lära dig att bli inkännande i dig själv, få dig att upptäcka din egen styrka, identitet, själ och allt det vackra som finns i oss alla. Det är...

Mudra – handposition

Mudra – handposition

foto: www.3ho.org Ett sätt att kommunicera med kropp, sinne och själ - mudra Händer är mer än bara deras funktion; de är en energikarta över vårt medvetande och inre hälsa. Inom zonterapin så delar man in händerna i zoner och varje zon korresponderar exempelvis mot...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

mars 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.