Ta fram din ledstjärna

tisdag, 1 januari, 2019

(Senast uppdaterad: 19 juni, 2020)

Lyssna till ditt inre och ta fram din ledstjärna

Nytt år och nya möjligheter. Det är dags att ta tag i det där som legat i malpåsen och börja manifestera. No more excuses! Jag har olika visioner för olika ändamål, men ändå så samverkar de fint tillsammans. Hur är det med dina visioner? Vilken är din ledstjärna i livet?

Nu är det dags för mig att kavla upp ärmarna. Jag vill verkligen manifestera det där som jag så gärna vill få till i mitt liv. Jag vill ju skapa förutsättningar för de fokusområden som jag nämnde i ett tidigare blogginlägg. Om jag inte bryter ned dem till mål och aktiviteter så blir det ju endast en lista som riskerar återigen att se likadan ut vid nästa årsreflektion. Och vill jag det? – I think not!

Så, vad sägs om du och jag skulle ta och göra det här tillsammans under året? Alltså, att manifestera det vi vill ha i våra liv? Manifestera och förverkliga drömmar? Vad säger du? Det blir både roligare och lättare att göra det tillsammans med någon. Under årets lopp så stämmer vi av våra mål och aktiviteter, mot den vision som vi vill förverkliga i våra liv. Låter det bra?

Det finns ett antal olika målformuleringsmodeller att ta inspiration ifrån. Men först så tror jag att det bästa är att starta från sin egen ledstjärna, sin vision. En vision är något som du och jag vill uppnå. En vision uttrycks som ett framtida ”tillstånd” som vi vill ha. En vision behöver inte uppfylla några som helst krav på realism, tidsbundenhet eller mätbarhet.

mål, vision, delmål, pil, dart, fokus, sikte

Vet du vad din vision är? Din ledstjärna i livet; i det du vill skapa, manifestera eller förändra? | bildkälla: Pixabay.com

Visioner för olika ändamål

Min livsvision är ”Ett liv i helhet”. Att leva ett harmoniskt och balanserat liv där jag är mig själv utan att falla i roller som mamma, dotter, arbetstagare, företagare, konsult, kvinna, fru, särbo, partner eller vad det än är. Det stressar sönder mig om jag ska vara något annat än den jag är och jag är ingen annan än mig själv – i ur och skur.

Min vision för mitt företag, YourDharma, är ”Att inspirera människor till att skapa plats och göra skillnad i sina liv”. Den här visionen har ändrats lite under de år jag varit egenföretagare, men nu känner jag att den har satt sig. Jag ser det som min mission att inspirera andra till att skapa det de vill ha (mer) av i sina liv. Samtidigt så inspirerar jag mig själv (!) att gå mot min livsvision; att hela tiden bereda mark för mitt liv i helhet. Mitt företag och jag är en och samma, Business as a practice som en företagskollega till mig uttrycker det.

Ok, det kanske är så att du inte (än) har lyckats med att ta fram din vision, din ledstjärna – no worries. Det fixar sig.

Slappna bara av och ta ett djupt andetag. Ta ett till. Andas in genom näsan och gärna djupt från magen. Ta ett djupt andetag och försök finna din inre röst i vad som är viktigt för dig i livet.

Vad är det du inte kan vara utan? Vad är det som gör att du finner glädje i ditt liv? Vad är det du brinner för?

En bra vision kan vara inspirerande, ge kraft och energi.

Andas in, andas ut – sök din inre röst. Lyssna! Skriv ned!

Sat Nam,

Vill du läsa mer?!

Livserfarenhetens inspiration

Livserfarenhetens inspiration

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach? Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och...

Nyårslöftets vara eller icke vara

Nyårslöftets vara eller icke vara

Vad kan vara mer föränderligt än ett nyårslöfte? Jag vet inte hur många nyårslöften jag brutit till mig...

Vad längtar du efter?

Vad längtar du efter?

När man längtar efter något kan upplevelsen vara en tomhet i ens inre, en saknad. Det kan också betyda att...

Det dansanta samtalet

Det dansanta samtalet

Samtalet är som en dans Den enda information jag har att tillgå när det gäller min klient är, förutom...

Skapa en verkligt bra dag

Skapa en verkligt bra dag

Vad är det som gör en bra dag till en verkligt bra dag för dig? “Ha en bra dag”, är en hälsningsfras som...

0 kommentarer

Vill du bli inspirerad till att skapa (mer) plats för dig själv och göra skillnad i ditt liv?

Fyll i formuläret nedan och gå genom alla instruktioner om GDPR, Double Opt-in etc. så kommer du att få inspirationsbreven direkt i din inkorg. Och du - var inte orolig, jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Tack för ditt tålamod!