Livserfarenhetens inspiration

torsdag, 31 oktober, 2019

(Senast uppdaterad: 20 juni, 2020)

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach?

Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och att växa som människa. Min livserfarenhet av glädje och sorg är varken bättre eller sämre än någon annans. Men jag tror på självreflektion. Att stanna upp i den egna reflektionen för det finns inga enkla sanningar i att utvecklas som människa. Och låta mig inspireras av andras livserfarenheter.

Självhjälpsböcker, yoga-gurus och coaching. Det florerar mängder av dem. Även jag ställer mig i ledet och vill bidra med min livserfarenhet till den som vill lyssna (läsa). Kanske kan det inspirera och bidra till personligt växande. Kanske kan det ge trygghet att veta om att det finns en människa till som upplever livet. Fast det är en sak jag grunnar på. Hur mycket helvete måste jag ha gått igenom i mitt liv för att märkas i bruset?

Det finns de som har kommit ut på andra sidan tunneln och blivit något av “allas” coach beroende på egen livsfilosofi (ingen nämnd, ingen glömd). Inget fel i det. Jag unnar verkligen människors växande i både själ och hjärta och ställer mig också i ledet och lyssnar till deras livserfarenheter. Att känna tillhörighet och förstå att jag inte är ensam är värdefullt. Jag låter mig inspireras och ibland vägledas. Men jag vill också tänka själv och när jag upplever trend i självhjälp, stannar jag gärna upp för att reflektera över min egen tillvaro. Och det är i den egna reflektionen jag tror att att jag som människa och vårt samhälle i helhet kan utvecklas.

Reflektion, insikt

| foto: Carola Lööf

Fokusera på det du är bra på

Magnus Lindwall, forskare och docent i psykologi, nämner i en intervju i DN att vi ska fokusera på det vi är bra på istället för att försöka uppnå självkänsla i det vi inte har talang för. Han är kritisk till alla de självhjälpsböcker som värdesätter positivt tänkande utan reflektion. Människan är mer komplicerad än så. Och det skriver jag under på. Jag har hyllmeter med självhjälpsböcker av olika slag men det är inte förrän jag påbörjade min utbildning till samtalscoach inom psykosyntes som jag börjar förstå min inre kärna av det som är jag.

Min livserfarenhet av glädje och sorg är varken sämre, värre eller bättre än någon annans. Men jag tror att jag kan inspirera till reflektion och eftertanke genom att helt enkel vara en människa som är intresserad av personlig utveckling. Vi är alla ansvariga för vårt inre växande. Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslomässiga dramer och växa som människa. Inte lätt. Men eftersom jag har ett egenvärde tar jag också ett egenansvar över min inre harmoni.

Sat Nam,

Vill du läsa mer?!

Vad längtar du efter?

Vad längtar du efter?

När man längtar efter något kan upplevelsen vara en tomhet i ens inre, en saknad. Det kan också betyda att...

Nyårslöftets vara eller icke vara

Nyårslöftets vara eller icke vara

Vad kan vara mer föränderligt än ett nyårslöfte? Jag vet inte hur många nyårslöften jag brutit till mig...

Skapa en verkligt bra dag

Skapa en verkligt bra dag

Vad är det som gör en bra dag till en verkligt bra dag för dig? “Ha en bra dag”, är en hälsningsfras som...

Det dansanta samtalet

Det dansanta samtalet

Samtalet är som en dans Den enda information jag har att tillgå när det gäller min klient är, förutom...

0 kommentarer

Vill du bli inspirerad till att skapa (mer) plats för dig själv och göra skillnad i ditt liv?

Fyll i formuläret nedan och gå genom alla instruktioner om GDPR, Double Opt-in etc. så kommer du att få inspirationsbreven direkt i din inkorg. Och du - var inte orolig, jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Tack för ditt tålamod!