Meningsfull tid ger mervärde

När allt kommer omkring, så vill vi fylla vårt liv med meningsfull tid Det där med tid, vad är det egentligen? Tid är en grundläggande dimension i att mäta det förgångna, nuet och framtiden. Ofta upplever vi tiden som subjektiv och att den inte är konstant. En kliché...

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Min inre värdering

mar 13, 2018 | Om livet

Att vara sin egen inre vägvisare

Värderingar, att ha en personlig livsuppfattning eller inre vägvisare som guidar mig i livet. Som väger för- och nackdelar och hjälper mig i mitt beslutsfattande. Jag ser mina inre värderingar som min personliga energibank. När jag börjar hamna på villospår i livet, dvs. bli energidränerad och utmattad, så har det oftast visat sig att jag levt mot mina egna värderingar. Mina beslut, mitt beteende och mina val har gjorts utifrån ett annat perspektiv än vem jag är.

Det tog en långt tid innan jag ”hittade” mina värderingar i livet, eller att jag förstod att jag hade några. En rejäl livskris var tvungen, för mig, att ske. Det var inte förrän då jag upptäckte att tex. min dåvarande arbetsgivare och mina värderingar inte fungerade ihop. Det var en nyhet för mig. Tidigare tänkte jag att arbetsgivare tog hand om ”allas” värderingar, eftersom jag var med på åtskilliga workshoppar i värderingsarbete som jag bidrog i med lust och glädje. Men när det var dags för förändring så skildes värderingarna åt från både arbetsgivare och anställda. Det blev kaos och jag tappade bort mig själv.

Hjärta, värderingar, händer, grönt

Att följa sina värderingar är att följa sitt hjärta, sin inre kompass som visar vägen till ett mer harmoniskt liv. | bildkälla: Pixabay.com

Följ ditt hjärta, dina värderingar

Min uppfattning är att följa sina värderingar är att följa sitt hjärta. Som företagare är det en balansgång. Ibland kan jag känna mig förvirrad i den djungel av rädslor som styr i vårt samhälle. Rädsla för att inte få in tillräckligt med pengar eller rädsla för bokföring, moms, skatt och annat myndighetsupplägg. Rädsla för att inte få tillräckligt med kunder och rädsla för att inte veta hur jag bygger upp mitt varumärke. Rädsla hit och rädsla dit. Rädsla för att följa mitt (företags)hjärta. Rädsla för att bryta rädslan… så förvirrande.

Jag vill ha med mina värderingar i mitt företag. Därför har jag listat några under Etiska riktlinjer och jag försöker göra mitt bästa att följa dem. Under en serie av blogginlägg tänkte jag resonera kring mina valda (företags)värderingar som också speglar mig som människa. Varför jag tycker de är viktiga, vilken energi de ger mig och hur jag agerar efter dem.

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Kärlekens väg genom förlåtelse

Kärlekens väg genom förlåtelse

Förlåtelse är förmågan att se kärleken i oss själva och andra. Jag fortsätter min resa genom förlåtelseprocessen och förvånande så möter jag motstånd i att släppa taget och ta steget fullt ut i att leva i harmoni. Att bli synlig och tillgänglig för gottgörelse skapar...

Det går om man vågar

Det går om man vågar

Det krävs mod att utmana normen och den breda massan Genom att se en annan människas mod kan jag finna det inom mig själv och skapa det jag vill ha i mitt liv. Ibland krävs det mod att gå emot normen, gå utanför komfortzonen - men det går. Greta Thunberg är ett...

Jag gör fan som jag vill

Jag gör fan som jag vill

Jag gör fan som jag vill så länge jag tar ansvar över mina handlingar. När jag upptäcker att livet inte blir som jag tänkt, eller att det jag inte riktigt får till det jag önskar och planerar, behöver jag se över vad det är jag gör som inte ger det utfall jag vill ha....

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

februari 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.