Motivation är människans inre glöd för skapande

tisdag, 30 april, 2019

(Senast uppdaterad: 19 juni, 2020)

När är du som mest motiverad?

Jag brukar tänka på att motivation är människans inre glöd för skapande. Innan du och jag är tydliga i oss själva i vad vi vill skapa så kan motivationen ligga djupt inom oss. Kanske ligger den som en längtan, en tanke eller en känsla av något odefinierbart? Vad det än är som du och jag vill uppnå i livet behöver vi skapa kraft och energi som för oss framåt till målet. Ju mer motiverade vi är desto lättare har vi att sätta igång framåtrörelsen.

Motivation vår drivkraft

När du och jag är som mest motiverade väcker vi vår inre kreativa kraft i att vilja skapa det vi vill uppnå. Det är som en enkel dans men ack så svårt att hålla takten ibland. För mig är motivation en drivkraft som gör att vi kan skapa vår egen framtid precis som vi själva vill. När jag känner mig motiverad får jag också lättare för att lära, jag blir uthålligare och jag ökar min prestation. Nyfiket börjar jag undersöka min omgivning, ställer frågor och tar reda på information om det som intresserar mig. Men min utmaning är; att det kan vara svårt att alltid känna mig motiverad. Ibland har jag bra dagar och ibland mindre bra dagar. Håller du med?

Frågor att fundera över:

  • När är du som mest motiverad? Vad betyder motivation för dig?
  • Vilka situationer känner du dig som mest kreativ? Hur ser det ut då?
  • Vad är det du tycker om att göra?
  • Vad tycker du är roligt att göra?

När du känner att du funderat klart och kanske skrivit ned svaren i en anteckningsbok eller använt övningsbladet, så känn in känslan av din inre motivation. Återskapa den inom dig. För när motivationen tryter och det känns tungt att upprätthålla den kreativa energin så kan du läsa dina svar på frågorna. Hur kändes det när du gjorde det där som du tyckte var roligt? Kan du återskapa situationen eller känslan? Eller kan du finna något likvärdigt? Finn din egna metod i att påminna dig själv om din motivation till det du vill uppnå.

Övningsblad_motivation.pdf

Sat Nam,

Vill du läsa mer?!

Livserfarenhetens inspiration

Livserfarenhetens inspiration

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach? Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och...

Nyårslöftets vara eller icke vara

Nyårslöftets vara eller icke vara

Vad kan vara mer föränderligt än ett nyårslöfte? Jag vet inte hur många nyårslöften jag brutit till mig...

Vad längtar du efter?

Vad längtar du efter?

När man längtar efter något kan upplevelsen vara en tomhet i ens inre, en saknad. Det kan också betyda att...

Det dansanta samtalet

Det dansanta samtalet

Samtalet är som en dans Den enda information jag har att tillgå när det gäller min klient är, förutom...

Skapa en verkligt bra dag

Skapa en verkligt bra dag

Vad är det som gör en bra dag till en verkligt bra dag för dig? “Ha en bra dag”, är en hälsningsfras som...

0 kommentarer

Vill du bli inspirerad till att skapa (mer) plats för dig själv och göra skillnad i ditt liv?

Fyll i formuläret nedan och gå genom alla instruktioner om GDPR, Double Opt-in etc. så kommer du att få inspirationsbreven direkt i din inkorg. Och du - var inte orolig, jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Tack för ditt tålamod!