Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

När ruset avtar

mar 5, 2019 | Om livet

När kreativitetens sötma klingar av dämpas ruset i skaparkraften

Det är nu det sker. Den starka viljans igångsättarenergi börjar avta och jag upplever att min entusiasm för min blogg klingar av. Nu får jag verkligen ett tillfälle på att öva det jag lär ut: att hushålla och balansera energin. Detta är nödvändigt för mig om jag ska fortsätta med det jag vill göra. Rom byggdes inte på en dag… … eller?

Förra veckans inlägg handlade om kritik, om att ge feedback och att finna acceptans istället för att ha en åsikt. Och om kritik ska uttryckas kan man göra det utifrån ett empatiskt synsätt istället för självcentrering? Kommunikation är en konstart ifall du frågar mig. Hur uppfattar du kritik och empatisk kommunikation?

Hoppsan, jag tror jag har skrivkramp. Eller är det verkligen det jag har? Jag har inga direkta problem i att veta vad jag ska skriva. Eller vad det är jag ska göra för att utveckla min blogg. Jag pysslar om den som en liten bebis och utseendet är uppdaterat, igen. Kan det vara så att min disciplin börjar avta när det gäller att skapa ett blogginlägg i veckan? Disciplin. Smaka lite på det ordet… Hur känns det? Vad får du upp för associationer? Vilka tankar kommer när du tänker på ordet?

Jag känner ett obehag när jag närmar mig disciplin. Det börjar krypa i kroppen. Jag blir ofokuserad och vill fly undan uppgiften. När jag läser definitionen för ordet disciplin blir det inte lättare: disciplin – tillstånd (inom viss grupp) av strängt underordnade under vissa regler i sista hand upprätthållet med tvång (SAOL). Låter hemskt!

När berusningen klingar av

Mina inlägg på bloggen publiceras regelbundet sedan 1 januari, vilket känns bra. Instagramkontot (@yourdharma) och bloggen är ihopkopplat på ett roligt sätt (som förövrigt ska vidareutvecklas) och inläggen blir inlästa varje vecka. Jag har roligt när jag utforskar: vad det är jag skapar i mitt skrivande, vad det är i det jag lär mig och när jag utmanar mig i mod i att ta plats.

Det är nu det sker. Den starka viljans egenskaper börjar avta och jag behöver ändra strategi för att fortsätta. När jag formade om min blogg och beslöt mig för att gå all in, så sattes det igång en kreativitet i mig som gjorde att jag sprutade energi. En ren ”igångsättarvilja”. Det här är vanligt hos mig. Det gör mig nästan lite ”hög” på kreativitet. Men intensiv och stark energi avtar så småningom oavsett stimuli. Det är nu jag ofta tappar fokus och hoppar till nästa tuva. Allt för att få känna ren berusningen av skapande.

Fokusering, kikare, Omberg

Det är som att jag riktar “the force” – det blir fokuserat och kontrollerat men i balans. | foto: Christer Malmberg

Ändra min strategi

Det jag behöver göra nu är att hålla ut och använda den skickliga viljans egenskaper. Jag behöver balansera min energi, min kreativitet och skapa lite kontroll (ett annat värdeladdat ord) över min skaparkraft. Allt detta behöver jag göra för att vara uthållig i och tålmodigt fortsätta med mitt bloggande (som jag verkligen vill göra).

Genom att vara målmedveten; vara medveten om mitt (blogg)-varför och vad syftet är med att skriva, så harmoniserar jag den kreativa och explosiva energin. Jag gör den uthållig. Jag behåller min motivation. Detta ger mig också en återhämtning. Jag kan vila i att jag vet att jag tar steg för steg att skapa det jag vill göra. Det ger mig drivkraft i att fortsätta. Det är fortfarande samma energiska skaparenergi men jag balanserar och använder den på ett, för mig, bättre sätt.

Det jag gör nu är:

  • Påminna mig själv om mitt (blogg)-varför. Det ger mig motivation till att fortsätta.
  • Påminna mig själv om syftet i varför jag bloggar. Det ger mig meningsfullaktighet.
  • Påminna mig själv om återhämtning. Det ger mig drivkraft att ta steg för steg.

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Kärlekens väg genom förlåtelse

Kärlekens väg genom förlåtelse

Förlåtelse är förmågan att se kärleken i oss själva och andra. Jag fortsätter min resa genom förlåtelseprocessen och förvånande så möter jag motstånd i att släppa taget och ta steget fullt ut i att leva i harmoni. Att bli synlig och tillgänglig för gottgörelse skapar...

Det går om man vågar

Det går om man vågar

Det krävs mod att utmana normen och den breda massan Genom att se en annan människas mod kan jag finna det inom mig själv och skapa det jag vill ha i mitt liv. Ibland krävs det mod att gå emot normen, gå utanför komfortzonen - men det går. Greta Thunberg är ett...

Den årliga årsreflektionen, 2018

Den årliga årsreflektionen, 2018

Året som gav mig självacceptans och en egen rytm I skrivandets stund är det exakt tretton dagar kvar på 2018. Lucia är avklarad, traditionsenligt julbord på trevligt ställe är avklarat och tredje advent är också avklarat. Kvar på listan står julafton, juldag och...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.