Meningsfull tid ger mervärde

När allt kommer omkring, så vill vi fylla vårt liv med meningsfull tid Det där med tid, vad är det egentligen? Tid är en grundläggande dimension i att mäta det förgångna, nuet och framtiden. Ofta upplever vi tiden som subjektiv och att den inte är konstant. En kliché...

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Nytt år nya nyårslöften

dec 18, 2018 | Coaching

Nyåret innebär alltid nyårslöften… eller?

Jaha, nu är det dags för nyårslöften… igen. Tidigare i mitt liv så angav jag, nästan högtidligt, löften som skulle införliva ett lyckligare och bättre liv. Jag skulle gå ned i vikt, bli hälsosam och äta bättre mat, tjäna mer pengar och äntligen jobba med det där jag ”vill”, bli en lyckligare människa och bättre mamma och hustru, skaffa mig långt hår och putläppar… eller vad som… men det resulterade alltid i att jag fortsatte att gå i samma gamla hjulspår. Det jag inte fattade var; att om jag anger ett (nyårs)löfte så måste jag också planera, fokusera och målmedvetet gå mot det också. Det räckte liksom inte med att endast ange löftet… duh…

Inga nyårslöften inget brutet

Tur att jag blev äldre och fattade; att om jag inte anger några nyårslöften behöver jag heller inte hålla dem, och då resulterar det heller inte i den självbesvikelse i mig när jag inte uppfyllde min egen förväntan. Så när nyåret kom och det var löftesdags så angav jag noll löften. Inget att sträva emot, inget att skapa, bara vara och inte göra ett skit. För då behöver jag inte skämmas inför mig själv att jag bryter mina egna löften. Och det resulterade i att jag fortsatte att gå i samma gamla hjulspår… Det jag inte fattade var; att om jag inte heller har någon vilja eller ambition i att skapa något i livet så händer det heller ingenting. Det räckte inte med att inte ange löften till mig själv och sedan fly genom ursäkten i att jag inte angett något löfte…

Brutna kedjor, illusion, frihet

De egna inbillade kedjorna håller mig tillbaka och det är endast jag själv som kan bryta dem. | bildkälla: Pixabay.com

Tröttsamt och krångligt att å ena sidan ange löften till mig själv och bryta dem och känna skuld och skam och andra sidan inte ange något och leva så som jag alltid gjort och inget händer. Lite stressande om man säger så. Men längtan inom mig… den fanns där. Längtan om ”något annat”, det där odefinierbara, det där som lovade guld och gröna skogar … bara jag kom på vad det var jag längtade efter.

Planering för fokusering

Nyårslöftens vara eller icke vara – det är frågan. Nu är det självklart att jag på nyårsafton anger ett löfte till mig själv. Men de är så väsensskilda från hur jag uttryckte dem tidigare i mitt liv. De är mer fokusinriktade eftersom jag tycker att ”löftet” ska få leva hela året. Året får ett fokus, en vision – som jag sedan sätter ett eller flera mål till. Målen i sig får aktiviteter. I min kalender (en rosa filofax – I’m sooo analog) sätter jag sedan en planering för 3 månader, 1 månad och 1 veckoplan. Fördelen med att jag planerar mitt ”uppfyllande av löften” är att jag kan reglera aktiviteterna efter hur mitt liv är just då – vilket betyder för mig att inte skjuter upp saker och ting… utan jag får dem utförda… eller så hamnar de medvetet i malpåse för att livet sa så.

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Meningsfull tid ger mervärde

Meningsfull tid ger mervärde

När allt kommer omkring, så vill vi fylla vårt liv med meningsfull tid Det där med tid, vad är det egentligen? Tid är en grundläggande dimension i att mäta det förgångna, nuet och framtiden. Ofta upplever vi tiden som subjektiv och att den inte är konstant. En kliché...

Livserfarenhetens inspiration

Livserfarenhetens inspiration

Gör livserfarenhet mig till en bättre coach? Jag är ansvarig för att ta hand om mina egna känslodramer och att växa som människa. Min livserfarenhet av glädje och sorg är varken bättre eller sämre än någon annans. Men jag tror på självreflektion. Att stanna upp i den...

Motivation är människans inre glöd för skapande

Motivation är människans inre glöd för skapande

När är du som mest motiverad? Jag brukar tänka på att motivation är människans inre glöd för skapande. Innan du och jag är tydliga i oss själva i vad vi vill skapa så kan motivationen ligga djupt inom oss. Kanske ligger den som en längtan, en tanke eller en känsla av...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

mars 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.