Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Om Carola och bloggen

porträtt, Carola Lööf

Carola Lööf

Kul att du hittade hit! Det ger mig tillfälle att välkomna dig till min blogg, Din personliga coach. Här skriver jag om ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Det kan handla om personligt växande, psykosyntes, ACT (Acceptance Commitment Therapy), kundaliniyoga, reiki eller om livet i största allmänhet. Förutom att jag gillar att hänga här så driver jag även mitt företag YourDharma inom coaching och terapi. Där finns jag som stöd till mina klienter när de känner att det är dags att finna det meningsfulla i vardagen. För ibland kan livet upplevas som tungrott och då kan det kännas bra med att ha någon att prata med. Min filosofi till att finna det meningsfulla i tillvaron är att balansera tanke-känsla-handling utifrån mina inre livsvärden. Det gör det lättare för mig att leva i Nuet, se min livssituation för vad den är och agera därefter. Så, låt dig inspireras av det jag skriver och hör gärna av dig om du funderar över något.

Utvecklande samtal

Enligt mig, är det modigaste du kan göra som människa är att gå utanför din egen komfortzon. Det kan både vara obekvämt och smärtsamt – för vem vill möta sina mindre smickrande sidor hos sig själv? Ingen! Men genom att du blir medveten om och synliggör det som skaver och ställer till det i livet, kan du också läka och transformera det till styrkor och egenskaper – som Du väljer att använda istället för att de använder dig. Du blir dirigenten i ditt eget liv!

När mitt liv inte blev som jag tänkt mig upptäckte jag att jag kände igen det som hände. Jag fick en déjà vu känsla – att det här hade jag varit med om tidigare, bara i annan form. Att våga be om hjälp i en förvirrande tid i mitt liv var svårt men nödvändigt. För jag insåg att det är jag och ingen annan som skapar samma gamla drama inom mig själv. I utvecklande samtal fick jag hjälp med att kunna bryta gamla tankemönster och beteende, samtidigt som jag övade mig i att skapa en meningsfull tillvaro utefter mina egna personliga livsvärden. Jag fick stöd i att stanna upp och börja reflektera över mig själv och det här gav mig en ny livsinriktning. En kreativ och skapande livsinriktning där jag numera fattar beslut efter mina värderingar och gör meningsfulla handlingsval i allt jag tar mig an.

Utvecklande samtal

Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Bloggen

Efter ett att jag hade gått i samtal återupptäckte jag min kreativa lust i att skriva så jag startade bloggen Din personliga coach. Den skapades ur ett behov av att vilja uttryck mig i skrift. Jag ville skriva prestigelöst, fritt och med glädje. Blev det så? Mnja – till min förvåning upptäckte jag att jag hade inre motstånd i att helt och fullt ut ge mig hän mitt skrivande. Jag upptäckte att i min kreativitet låg en känsla av skam. Ett inre hinder i att jag dömde mig hårt och kallt i allt mitt skapande – jag var min värsta kritiker. Jag var helt enkelt inte bra nog. Det här var något jag behövde läka eftersom jag faktiskt hämmade mig själv genom självkritik och ångest. Och hur gjorde jag det? Jo, genom att gå utanför min komfortzon och fortsätta skriva!

Min vision … är att leva ett liv i helhet – ett liv där jag känner att kreativitet och meningsfull tillvaro finns. För att kunna göra det behöver jag gå utanför min egen komfortzon och göra “jobbet” själv. No more bullshit!

Bloggen blev, och är, mer än endast en coachingportal för mig. Den är en inspirationskälla i personligt växande och som jag vill dela med mig av till dig. Här i bloggen kan du låta dig inspireras av psykosyntes, ACT och coachingövningar. Du kan läsa om kundaliniyoga och dess yogiska filosofi, reiki och om hur jag tar mig an livet. Jag ser bloggen som en möjlighet till reflektion och återhämtning för mig, dig och andra som är intresserade av att växa som människa. Vill du, så får du gärna kontakta mig om du har några frågor och funderingar.

Min mission … är att hjälpa och vara ett stöd för dig i att finna dina personliga livsvärden så att du kan skapa ett meningsfullt och kreativt handlande i ditt liv. Du har alltid svaren inom dig!

Jag gillar att skriva, utöva kundaliniyoga och har ett stort intresse för Reiki. Är Samtalscoach inom psykosyntes och Soulful Transformation terapeut samt utbildar mig till ACT-terapeut.

“Jag finns tillgänglig för utvecklande samtal både i Stockholm och i Vadstena med omnejd samt online (video) och telefon.”

Carola Lööf

Samarbetar med: