Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Sadhana dag 1

Sadhana dag 1

Wohoooo – jag gjorde det.

Jag klev upp 04:45 och påbörjade kriya för intuition och kreativitet.

Väl på mattan hade jag storslagna tankar om att “det här är lättare än någonsin – jag är värsta superyogisen“. Döm om min förvåning när kroppen gnisslade. Stel och ovan. Varje övning (och de är mjuka) var som att bestiga Mount Everest.

Sadhana dag 1

Jag tror att knepet är att ta det stegvis. Låta kroppen komma ikapp. Låta sinnet även stilla sig efter en natts sömn. I 40 dagar ska jag utföra det här yogapasset för att sedan fortsätta med en annan kriya i 40 dagar. Jag har ju valt det här själv. Målet är inte att bli Guru Böj och Tänj – utan målet är att få in yogan som en del av mitt liv. Ett liv i helhet.

Yogapass, Kriya
Yogamatta, kriya, meditation och närvaro, allt som behövs för en morgonsadhana. Sadhana – daglig utövande i andlig närvaro. | foto: Carola Lööf

Att jag gör detta just 40 dagar är, enligt yogan, tiden det tar att förändra en vana. Vill jag bekräfta vanan utökar jag tiden till 90 dagar. Fortsätter jag i 120 dagar så blir jag vanan. Upp till 1000 dagar så bemästrar jag vanan. Men just nu… 40 dagar is enough.

Vad gick bra

  • Förberedelse kvällen innan underlättade att hamna på mattan.
  • Att vakna till appen SleepCycle. Den väcker mig enligt min sömncykel.
  • Yogapass att ladda ned: intuition och kreativitet.pdf

Sat Nam,