Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Sadhana – daglig utövning av andlig mening

jan 24, 2017 | Kundaliniyoga

Stärker utförandet av Sadhana min vilja?

Genom att utföra en och samma kriya i ett visst antal dagar (40/90/120/1000) uppnås medvetenhet. Att utföra något regelbundet införlivar goda vanor oavsett vad det än är som tex. sadhana – daglig utövning av andlig mening. Fokus. Målmedvetenhet i ödmjukhet inför sig själv. En övning i viljeakt. 

Jag övar i stark vilja. Den energi viljan har för att jag ska sätta igång och genomföra min Sadhana i 40 dagar klockan 04:45 varje morgon. Och efter dessa dagar fortsätter jag med en ny kriya. Kanske gör jag det i 90 dagar, eller 120? Troligtvis inte – men det spelar inte så stor roll – utan meningen med detta är att få in yogapasset som en del av min vardag.

Tystnaden ljuder högt

När det är tyst omkring mig på morgonen är det enda jag hör mina egna tankar – och de kan verkligen höras… “nä… jag går och lägger mig“, “nä… idag orkar jag inte“, “nä… idag gör det ont“… Men jag glider ner på mattan i ren viljeakt. Bådar styrka till att inte ge vika för morgontröttheten. Och som ständigt sällskap har jag min ena katt – Jojje. Han är alltid där, alltid kelig och alltid hungrig.

Vad har jag lärt mig under dessa dagar som hitintills gått?

  • Förberedelser kvällen innan – det underlättar.
  • Kroppen har en dagsform vid vaknandet. Ibland är den stel, ibland mjuk.
  • Somna när jag är trött, följ sömntåget inte antal timmar som ska sovas.
  • Vakna samma tid varje morgon underlättar nästföljande morgon.
  • Ge katten mat innan jag går och lägger mig istället för kvällsmål – blir annars väckt alldeles för tidigt.

Sadhana med sällskap | bildspel: Carola Lööf

Sat nam,

Du kanske också gillar

Medveten andning

Medveten andning

Medveten andning till bättre hälsa Prana, apana, pranayama; konstiga benämningar på något som vi gör via vårt autonoma nervsystem. Det första och det sista vi gör i livet är att ta ett andetag. Ett djupt andetag för att starta vår livsväg och en djup suck för att...

Operfekt yogalärare

Operfekt yogalärare

Jag är operfekt som yogalärare Som yogalärare guidar jag dig mot att medvetandegöra din inre kunskap om dig själv. Jag kan lära dig att bli inkännande i dig själv, få dig att upptäcka din egen styrka, identitet, själ och allt det vackra som finns i oss alla. Det är...

Mudra – handposition

Mudra – handposition

foto: www.3ho.org Ett sätt att kommunicera med kropp, sinne och själ - mudra Händer är mer än bara deras funktion; de är en energikarta över vårt medvetande och inre hälsa. Inom zonterapin så delar man in händerna i zoner och varje zon korresponderar exempelvis mot...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.