Sadhana – daglig utövning av andlig mening

Sadhana – daglig utövning av andlig mening

Senast uppdaterad:

Stärker utförandet av Sadhana min vilja?

Genom att utföra en och samma kriya i ett visst antal dagar (40/90/120/1000) uppnås medvetenhet. Att utföra något regelbundet införlivar goda vanor oavsett vad det än är som tex. sadhana – daglig utövning av andlig mening. Fokus. Målmedvetenhet i ödmjukhet inför sig själv. En övning i viljeakt. 

Jag övar i stark vilja. Den energi viljan har för att jag ska sätta igång och genomföra min Sadhana i 40 dagar klockan 04:45 varje morgon. Och efter dessa dagar fortsätter jag med en ny kriya. Kanske gör jag det i 90 dagar, eller 120? Troligtvis inte – men det spelar inte så stor roll – utan meningen med detta är att få in yogapasset som en del av min vardag.

Tystnaden ljuder högt

När det är tyst omkring mig på morgonen är det enda jag hör mina egna tankar – och de kan verkligen höras… “nä… jag går och lägger mig“, “nä… idag orkar jag inte“, “nä… idag gör det ont“… Men jag glider ner på mattan i ren viljeakt. Bådar styrka till att inte ge vika för morgontröttheten. Och som ständigt sällskap har jag min ena katt – Jojje. Han är alltid där, alltid kelig och alltid hungrig.

Vad har jag lärt mig under dessa dagar som hitintills gått?

  • Förberedelser kvällen innan – det underlättar.
  • Kroppen har en dagsform vid vaknandet. Ibland är den stel, ibland mjuk.
  • Somna när jag är trött, följ sömntåget inte antal timmar som ska sovas.
  • Vakna samma tid varje morgon underlättar nästföljande morgon.
  • Ge katten mat innan jag går och lägger mig istället för kvällsmål – blir annars väckt alldeles för tidigt.

Sadhana med sällskap | bildspel: Carola Lööf

Sat nam,