Självblockering

Självblockering

Senast uppdaterad:

Dreamality – make your dream reality –

Pengabilder är något som ständigt är närvarande hos oss mig. Tidigare idag satt jag och fikade med en vän. Både hon och jag är nya företagare och vi samtalade om våra inre föreställningar kring ämnet “att (våga) ta betalt”.

Vad är det som gör det så svårt att sätta ett värde på det jag gör, min kompetens och expertis och på det jag skapar och ger ut”?

Innan jag gick min dreamalitykurs, för lite över ett år sedan, hade jag märkt av vissa tankar hos mig själv när det gällde att sätta ett pris på mina tjänster. Dessa tankar refererade till mitt egenvärde. T.ex. då jag hade mina elevsamtal, så fann jag en trygghet i tanken, “det är ok att jag inte är perfekt och om jag gör fel för jag är “ändå” inte färdigutbildad”. När jag sedan blev färdigutbildad samtalscoach och soulful tranformation-terapeut, blev det lite svårare att sätta en prisnivå som jag mådde bra i. Tankar som “jag är inte lika bra som de som jobbat i hundra år med det här… ” kom till mig som ett brev på posten och det stoppade upp mitt kreativa flöde.

Min inre pengabild var; “Jag kan inte ta bra betalt för det är jag inte värd”. Den här omedvetna inre föreställningen kring värdeordet “pengar” styrde mitt företagande och i att sätta ett värde på det jag kan, min erfarenhet, min expertis, min kompetens och kreativa kraft. Den stoppade upp mitt ekonomiska flöde i och med att mitt undermedvetna var inställt på att jag inte var värd det här. Det spelade ingen roll om mitt intellekt sa att det var tokerier; “självklart är du värd det här”. Men det var inte mitt förnuft som skapade min verklighet. Det gjorde mitt undermedvetna känsloregister.

Dreamality
Se mina inre pengabilder får mig att också att se mina blockeringar. | bildkälla: www.dreamality.se

Omprogrammera mig själv

Under dreamalitykursen så startade jag en omprogrammering av mig själv. Jag upptäckte då hur pass djupt detta satt inom mig; mina nedvärderande inre föreställningar om mig själv. Det handlade egentligen inte om pengar, även om pengar är en stor del i mitt liv (i allas våra liv). Det var min självkänsla och min egen syn på mig själv som skapade blockeringen. Jag ansåg mig inte vara värd en hel del bra saker som skett i mitt liv. Och blockerade jag mitt egenvärde, så blockerade jag även i mitt ekonomiska flöde.

För att omprogrammera mig själv behövde jag se mina omedvetna tankemönster kring egenvärde och självkänsla. Dessutom behövde jag förstå vilka känslor de skapade i mig. Jag behövde låta mitt sanna jag få komma till uttryck och ge mig själv möjligheten att leva efter min själsliga längtan. För att göra det behövde jag känna och släppa de inre hinder och blockeringar som skapas av tidigare tankemönster.

Sat Nam,