Den tålmodiga viljan

Den tålmodiga viljan

Senast uppdaterad:

Steg för steg bygger jag upp min tillvaro

Det här är nästan det tyngsta att utföra, känner jag. Jag är så dålig på att vara uthållig, att tålmodigt ta steg för steg. Många gånger, sedan jag beslutade mig för att ändra hela mitt liv; min tankeprocess, min världsuppfattning, mitt förhållningssätt till saker och ting, har jag fått påminna mig själv om att ta små, små baby steps… för att i slutändan skapas det mirakel. Jag uppnår ett nytt sätt att leva; ett liv i helhet.

Framåtanda, motivation
Inget sker ”helt plötsligt” utan det kräves tålamod. Steg för steg kommer jag närmare mitt mål. | bildkälla: Shutterstock.com

Tålamod är en dygd

För vissa uppgifter som kräver lång tid behöver jag målmedvetet och ihärdigt ge mer energi till. Tålmodigt handlar jag enligt den skickliga viljans yttersta egenskap för att uppnå mitt mål. Rom byggdes inte på en dag utan sten för sten grundlade staden. Egenskaper som ihärdighet, uthållighet och tålamod är väsentliga i detta skede. Det tar tid att uppnå det man vill i livet, uppfylla en dröm, nå ett mål. Inget sker ”helt plötsligt” utan det kräver tålamod. Jag kan ibland få uppfattningen att just tålamod är en bristvara i vårt samhälle. Instant satisfaction är det som gäller. Får jag inte det jag vill ha, det jag tror mig behöva – genast, så agerar jag som ett barn. Och hur agerar ett barn som inte fått sin vilja igenom? Känslomässigt. Skillnaden är att när ett barn på tre år agerar så är just för att det är ett barn… ett barn vet inget annat. Men om jag, som vuxen kvinna, agerar som barn så blir det inte lika ”gulligt”. Det är alldeles för många vuxna barn som går omkring på våra gator idag.

Jag använder mig av den fokuserade egenskapen hos viljan när min energi tryter till det jag vill uppnå. Att ha en vision, en ledstjärna, ett övergripande mål är bra att ha i tankarna när jag behöver uppbåda tålamod. Det är inte lätt. Jag föddes inte tålmodig utan det är något jag har fått lära mig. Men med min 72 timmarsregel, meditation och fokus så går det.

Sat Nam,