Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Personligt växande med coaching

Vill du skapa livsharmoni, leva i din fulla kraft eller väcka din passion? Vill du skapa(mer) plats för dig i ditt liv? Personligt växande med coaching som samtalsmetodik utgår vi ifrån nuet och fortsätter till ditt mål. Det ger dig tillfälle att reflektera, finna...

Coaching som stresshantering

Jag tog hjälp av en coach för att lära mig stresshantering Min utbildning till samtalscoach använde jag dels för att lära mig professionen men också för att lära mig hantera livet (stresshantering kort och gott). Mitt skifteår (2012) var stökigt med många orosmoment i...

Vad är Reikimassage?

Återhämtande och välgörande massage Jag brukar säga att det finns olika sorters massageformer. Det finns knådande och muskelarbetande som t.ex idrotts- eller bindevävsmassage. Där går man på djupet och behandlar den fysiska kroppen för att mjuka upp muskler och...

Vad är yoga?

En förening mellan kropp och själ Yoga betyder förening (union) - en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom...

Vad är yoga?

maj 23, 2017 | Featured, Kundaliniyoga

En förening mellan kropp och själ

Yoga betyder förening (union) – en teknik i att medvetandegöra sammansmältning av självet och det universella självet för att bli en enhet. Yoga är också en disciplin för att skapa balans mellan kropp, själ och sinne. Det görs genom att kombinera fysiska rörelser, andning och meditationstekniker. Med hjälp av dessa yogaställningar och andningsövningar kan man uppnå ett balanserat sinne och en stark kropp som behövs för att kunna utföra meditationen – att uppnå inre enhet.

Gemensamt för alla yogaformer är att man utför kroppsställningar (asanas), andningsövningar (pranayama), koncentrationsövningar (ögonfokus, mantra) och meditation. Detta leder till att utveckla ett bättre förhållningssätt till sig själv och sin omgivning. Det är ett sätt att förhålla sig till livet.

Att lära känna mig själv

För mig är yoga ett sätt i att utforska mig själv; mitt jag, mitt inre djup, min potential i att vara människa. För att få kunskap om mig själv behöver jag ge upp mitt ego och uppleva hela mig; både min skugga och min strålglans. Det är inte förrän då jag når visdom om mitt sanna jag – och för att nå dit, beror helt och hållet på hur pass disciplinerad jag är min egen Sadhana. Genom att göra min Sadhana skapar jag balans mellan kropp, själ och sinne. Min kropp behöver bli stark för att kunna upprätthålla min meditation. Jag behöver förstå att min kroppsliga balans påverkar mitt sinne och behöver därför behandla den som ett gudomligt tempel. Ett tempel där jag förvarar skatten av att vara mig själv fullt ut.

Stillhet, yoga

För mig är yoga ett sätt i att utforska mig själv; mitt jag, mitt inre djup, min potential i att vara människa. | foto: Carola Lööf

Av en balanserad kropp stillas mitt sinne och insikt i att min kropp har en dagsform forcerar jag ingenting. Jag är där jag är rent kroppsligt. Men jag förstår också att mitt sinne är den del av mig som ger mig min verklighetsuppfattning, och beroende på hur jag väljer att ta in min omvärld speglas också mitt inre. Mitt sinne guidar mina tankar, känslor, fantasier till reaktion och med ett balanserat sinne kan jag välja att reagera utifrån ett neutralt perspektiv och agera kärleksfullt.

Med balanserad kropp och sinne når jag själslig harmoni. Jag är en del av helheten. Genom att tillåta mig att ge upp mitt ego lämnar jag över mig själv till att leva mitt livssyfte och tjäna det Gudomliga ljuset vi alla har inom oss.

Sat Nam,

Du kanske också gillar

Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Tidshjul – synliggöra förändringsområden

Det där med tid – vad är det egentligen? Enligt Wikipedia är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare. Det finns en skillnad mellan faktisk och upplevd tid....

Ge upp egot och gå din livsväg

Ge upp egot och gå din livsväg

Keep up and you will be kept up! Låt inte ditt ego styra din livsväg utan ge upp dig själv innan själva egot ger upp dig. Fortsätt stå och var i din sanning där tålamod, mod, styrka, tolerans och neutralitet råder. I gengäld ger det medkänsla, koncentration, lugn och...

Det yogiska andetaget

Det yogiska andetaget

Det yogiska djupa andetaget Jag brukar starta ett yogapass, oavsett om jag gör det hemma själv eller leder en grupp, med att ta det djupa yogiska andetaget. Andetaget är som en avslappning i sig självt. Det stillar mitt sinne, balanserar mina känslor och harmoniserar...

0 kommentarer

Om Carola och bloggen

Hej! Jag hjälper dig som söker göra skillnad i ditt liv med utvecklande samtal inom psykosyntes och ACT.

I bloggen kan du läsa om personlig utveckling med psykosyntes och ACT som grund, men även om mina intressen inom kundaliniyoga, reiki och om livet generellt.

Sat Nam

 

 

Läs mer om mig
Kontakta mig gärna

Inlägg efter datum

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Månadsarkivet

Follow

Fler blogginlägg att läsa 

Artiklar

Bli din egen coach – bloggserie

  • Del 1 – Finn dina värderingar och skapa din väg mot målet.
  • Del 2 – Vad är motsatsen till det värsta du vet?
  • Del 3 – Handlingsplan, aktiviteter, prioritering.