Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Vad längtar du efter?

Vad längtar du efter?

När man längtar efter något kan upplevelsen vara en tomhet i ens inre, en saknad.

Det kan också betyda att sökande efter sitt eget syfte eller sin inre mening börjar ta form. Att uppleva saknad behöver inte betyda brist i egentlig mening utan mer som en förnimmelse över att en förändring behöver ske. Men givetvis – det kan också betyda brist. Brist på trygghet, mat och husrum. Som människa har vi behov som vi behöver tillfredsställa för att vi ska bli harmoniska varelser. Behov kan vara medvetna eller omedvetna och kan bottna i att vi upplever brist i något område i våra liv. Vissa behov som man har, trygghet och försörjning upplevs som grundläggande medan andra behov som konsumtion är mindre viktiga.

Längtan och behov

Längtan och behov kan ge signaler om vad det är du saknar eller vill skapa (mer av) i ditt liv. Är behoven otillfredsställda så skapas en längtan och det är genom att synliggöra dina behov som du kan ta nästa steg. Korrigera din inre kompass genom att lära känna dina behov till det du vill uppnå.

Att reflektera över:

  • Vad saknar du i ditt liv? Vad längtar du efter?
  • Vad är det du måste ha i ditt liv? Vad är dina behov?
  • Vad är det som gör livet värt att leva? Vad är viktigt för dig innerst inne?

Övningsblad_behov.pdf

Sat Nam,