Utvecklande samtal och personlig coaching för dig som vill hitta din inre kreativitet och skapa plats för dig i ditt liv

Visualiering: rosen

Visualiering: rosen

Rosen

Rosen är en visualiseringsövning inom psykosyntesen och som kan användas för att finna din inre självbild. Den du Är. Spela in meditationen på din mobil eller låt en vän läsa den högt för dig. Sitt bekvämt, andas från magen, andetagen går genom näsan.

Föreställ dig en rosenbuske med rötter, stam, blad – och överst en rosenknopp.

Du rör dig mot knoppen och ser att den är sluten och är omgiven av sina gröna foderblad. Ta tid på dig och se alla detaljer tydligt.

Du ser att foderbladen börjar öppna sig och viks undan och att rosens kronblad där innanför blottas för ditt öga – ömtåliga, utsökta, fortfarande slutna.

Kronbladen öppnas långsamt vidare. När de gör det känner du att någonting inom dig håller på att öppnas och träda fram. Du blir medveten om att något också slår ut i blom i djupet av din varelse.

Medan du fortsätter betrakta rosen känner du att dess rytm – är din rytm. När den öppnar sig – är det du som öppnar dig. Rosen öppnar sig för ljuset, luften och visar sig i hela sin skönhet

Du böjer dig nu fram mot rosen och drar in dess doft.

Du ser in i själva hjärtat av den, där den lever som intensivast.

Låt en bild träda fram därifrån. Bilden föreställer det vackraste, mest meningsfulla, mest kreativa som vi träda i dagen i ditt liv just nu.

Bilden kan vara precis vad som helst. Låt den bara framträda spontant.

Håll kvar bilden en stund och ta den till dig. Kanske har den ett budskap till dig. Var bara mottaglig för det. Den kommer ifrån ditt inre jag.