Vit tantra

Vit tantra

Senast uppdaterad:

bildkälla: www.3ho.org

Att använda kundaliniyogan som piprensare

Vit tantra är ett sätt att “rena” mitt undermedvetna och höja min energifrekvens. Låter hur flummigt som helst, men genom gruppmeditation skapas ett energiflöde som stärker mitt elektromagnetiska fält, auran om man så vill. Genom att stärka mig själv kan jag också lyfta och stärka andra.

Har du prövat att skapa egna projekt och funnit att det runnit ut i sanden av någon anledning? Jag kan finna mig där lite då och då. I början av mitt projekt är min energi hög och mitt engagemang är på topp, bara för att falla platt ned när jag stöter på ett första hinder. Eller om tiden går och jag tappar energi och tillåter tankar komma som gör att jag lägger ned projektet. Tankar som t.ex.. “Äh, det är inte bra nog”, “varför håller jag på med det här”, “det blir ändå ingenting.”

Energi, elektromagnetisk fält
I gruppmeditation skapas ett energiflöde som stärker mitt elektromagnetiska fält, auran om man så vill. | bildkälla: Pixabay.com

Vit tantra

Inom kundaliniyogan är filosofin att man genom yogan och meditationen arbetar med sitt elektromagnetiska fält som omger vårt hjärta, sinne, kropp, själ och vår jord. Vi är alla sammanlänkade i ett energifält. Vi tänker tusentals tankar och vissa av dem fastnar i det omedvetna och skapar vårt beteende. Istället för att bli medveten om sitt beteende så styrs vi av det. Vit tantra gör det möjligt för oss att ta oss igenom dessa blockeringar och frigöra vår inre energi. Det utförs som en gruppmeditation där man sitter parvis och utför meditationen gemensamt. Syftet är att rena sitt undermedvetna och höja sin energifrekvens.

”Vit tantrisk innebär sammanfogandet av manliga och kvinnliga energier”

Vit tantra är en sk. ”Z”-formad stark energi som skär genom dessa blockeringar i skydd av en Mahan Tantric – en ledare som harmoniserar denna energi under meditationen genom att förena sin subtila kropp med deltagarnas subtila kroppar. Att energin i Vit tantra är formad som ett ”Z” är för att tanken är att den universella energin är formad som en väv – och drar man i väven är den som starkast på diagonalen.

Genom att vi frigör oss från inre blockeringar och hinder gör att kundalinikraften kan väckas och resas. För att denna resning ska fungera så behöver passagen vara så ren som möjligt, d.v.s. fri från blockeringar, känslomässiga som mentala. Kundaliniresning sker från nedre delen av ryggen och upp mot hjässan mot kronchakrat. Man tänker sig att kraften representeras av en orm, liggandes tre och ett halvt varv slutet av ryggraden och som ligger i vår subtila kropp tillsammans med våra chakran och nadis.

Sat Nam,